Logo texelsecourant.nl

21 april, lezing van Gerard Vélu over het Post-Intensive Care Syndroom

'Team Vélu Heeft Gewonnen'  is de titel van het boek dat schrijver en Texelaar Gerard Vélu, met zijn kenmerkende gevoel voor humor, heeft geschreven over het Post-Intensive Care Syndroom (PICS). Op 10 maart 2018 werd dit boek officieel gepresenteerd in De Lindeboom in Den Burg.

PICS is een  aandoening waar Gerard zelf mee te maken kreeg toen hij in 2015 langdurig in het ziekenhuis werd opgenomen, waarvan zeven weken op de IC. En met deze zeven weken IC ervaring weet hij welke ingrijpende effecten het heeft op lichaam en geest. "Want wie van de IC komt en ontslagen is uit het ziekenhuis is voor de buitenwereld weer genezen, maar de patiënt en zijn directe omgeving ervaren vooral de ingrijpende en vaak blijvende gevolgen. Alleen al zorgen dat mensen bekend zijn met PICS, en weten wat je te wachten staat, is goed."

Daarom zal Gerard Vélu op zaterdagmiddag 21 april, op verzoek van Texels Welzijn, een lezing geven over zijn ervaringen in De Buureton (Beatrixlaan 43 Den Burg).

Programma zaterdag 21 april 2018
14.45u                  Inloop met koffie/thee
15.00u                  In gesprek met Gerard Vélu
16.00u                  Informeel samenzijn, de bar is open…

Iedereen is welkom, en deelname is gratis. Wel is het prettig, voor onze voorbereiding, als u uw komst vooraf even meldt bij Texels Welzijn: bel 312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl
En natuurlijk is het boek Team Vélu Heeft Gewonnen deze middag te koop, en wordt naar wens ook persoonlijk gesigneerd. Het boek kost € 9,95. De opbrengst van dit boek gaat naar de Stichting Ambulance Wens.

Texels Welzijn
Texels Welzijn is er voor u!
reageer als eerste
Meer berichten