Logo texelsecourant.nl

Lezing over Duitse bunkers op Texel

Duitse bunkers op Texel

'Duitse bunkers op Texel' is een veelomvattend en inzichtelijk geschreven boek over de geschiedenis van de bunkerbouw op Texel in de periode 1940-1945. Het omvat niet alleen de geschiedenis van de bunkerbouw tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook die van de eeuwen daarvoor. Tussen 1574 en 1940 werden al kleine aarden verdedigingswerken aangelegd en in de jaren dertig van de twintigste eeuw bouwde men enkele kazematten op het eiland.

Paul Dijkstra schetst niet alleen de situatie van de aangelegde bunkercomplexen, ook plaatst hij deze in de context van de aanleg van de Neue Westwal en later de Atlantikwal. Spraakmakend zijn vooral de foto's en tekeningen in het boek. Sommige daarvan zijn nog nooit eerder gepubliceerd.

Nu de Atlantikwal erg in de belangstelling staan op Texel heeft KopGroep Bibliotheken André Koning en Paul Dijkstra gevraagd hierover te komen vertellen op woensdagavond 25 april om 19.00 uur in de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg.

Kaarten hiervoor zijn à € 5.00 te verkrijgen via de website of in de bibliotheek.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
2 reacties
Meer berichten