Logo texelsecourant.nl
De nieuwe voorvleugel van de GAMMA Texel.
De nieuwe voorvleugel van de GAMMA Texel.

Gamma bouwt aan de toekomst

Gamma aan de Abbewaal in Den Burg verbouwt groots. De bouwmarkt wordt helemaal aangepast aan de wensen van deze tijd. Bovendien krijgt Gamma er ruim 400 m2 winkelruimte bij, waardoor de totale oppervlakte wordt uitgebreid naar 2150 m2.

Ondanks de verbouwingen is Gamma gewoon open. "Niet alleen hier gaan de verbouwingen door natuurlijk", vertelt Jan Jacob Rab van de RAB-groep waar Gamma Texel onder valt. De klant merkt eigenlijk maar weinig van de verbouwingen die medio oktober al van start gingen. "Het zal vast wat rommeliger zijn dan onze klant gewend zijn, maar alles is gewoon te verkrijgen. De hoofdingang zit nu tijdelijk aan de zijkant en het is een beetje puzzelen met parkeren, maar we proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken", vertelt bouwmarktmanager Olaf Buurman.

Het tijdelijk verplaatsen van de ingang was onvermijdelijk. Aan de voorkant van het pand komt er over de volle breedte een flink stuk bouwmarkt bij. De open achterplaats is ook ingeruild voor een overdekt gedeelte, zodat de klant nu overal binnen voor terecht kan. "Maar dat is niet alles. We hebben nieuwe stellingen die een stuk lager zijn, zodat de winkel ruimer oogt. Bovendien wordt de volledige verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting en krijgen we nieuwe kassa's. Op de zuilen die op diverse plaatsen te vinden zijn, kan men direct zien of een product op voorraad is en als dat niet zo is, waar in de buurt het wel te krijgen is", vervolgt Buurman.

Gamma is dit jaar precies twintig jaar gevestigd op de huidige locatie. "Dat is mooi toeval. Na de verbouwing zijn we klaar voor de toekomst. We maken ook een ontwikkeling door qua assortiment. Men kan schroeven weer per stuk kopen en we krijgen ook meer zaken op het gebied van langer thuis wonen en beveiliging van de woning. Binnen de bestaande producten, krijgen we ook het wat luxere segment", stelt Rab tevreden vast.

Voor Pinksteren moeten de hoofdingang en de nieuwe kassa's in gebruik zijn. De complete verbouwing moet half juli zijn afgerond.Gamma is nog op zoek naar nieuwe mensen voor de bouwmarkt.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
reageer als eerste
Meer berichten