Logo texelsecourant.nl

Beslissing in de Jaap de Graaf-bokaal

In Manege Akenburg aan de Akenbuurt wordt morgen voor de 29-ste keer de finalewedstrijd om de Jaap de Graaf-bokaal gehouden. Deze wedstrijd zal buiten verreden worden.

Om 10:15 starten de acht menners met de dressuur. De menners zullen deze dag twee dressuur- en twee vaardigheidsproeven rijden (de bekende kegeltjes). Omdat de wedstrijd van maart is komen te vervallen, wordt hij nu ingehaald. Na afloop van de dressuur om 13:15 uur is er een pauze waarbij voor iedere menner een kop soep klaar staat. Om 13:45 uur zal gezamenlijk de vaardigheid worden opgebouwd.

Na het verkennen van het parcours zal de vaardigheid om 14:15 uur starten. Na afloop - rond 17:00 uur - zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De bokaal wordt uitgereikt door Ans, de dochter van Jaap de Graaf. Wie de bokaal in ontvangst mag nemen is nog maar de vraag. Op dit moment staat Piet Beers eerste in het klassement. Hij gaat op voor zijn tiende eindzege. Mandy Dekker kan Beers nog van zijn jubileumwinst afhouden. Zij gaat op voor haar derde zege op rij.

Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
reageer als eerste
Meer berichten