Logo texelsecourant.nl

Vlaming en Geus doen goede zaken.

John Vlaming en Eric Jan Geus haalden de winst binnen in de voorlaatste ronde van de klaverjascompetitie. Tiny Zwaneveld en Piet Moree blijven riant aan de leiding in het klassement.

John Vlaming en Eric Jan Geus zijn nog volop in de strijd voor de tweede plaats en deden goede zaken met hun rondewinst. Na een voorzichtige start van 1514 punten volgden drie spelletjes van rond de 1900. Dat leverde een score op van 7194 punten. Vlaming en Geus blijven vierde in het klassement maar hebben de directe concurrenten binnen handbereik. Theo Stoelinga en Jos Veeger blijven het opvallend goed doen in deze periode. Deze keer werd met drie stabiele spelletjes en één uitschieter van 2164 punten de tweede plaats gepakt. Stoelinga en Veeger haalden 6987 punten. Dat leverde een plekje winst op in het klassement, zij bezetten nu de negende plaats. Directe concurrenten Carlo Bos en Cees Vinke deden het ook prima en gaven maar weinig toe. Zij haalden met vier regelmatige spelletjes rond de 1700 6885 punten binnen. Ook zij winnen een plaatsje in het klassement en stijgen van elf naar tien. Gerda en Freek Veeger doen ook nog volop mee in de strijd om de tweede plaats. Ook zij deden goede zaken door vierde te worden. De start was matig, maar de andere drie spelletjes lagen (ruim) boven het gemiddelde. Zij haalden 6791 punten en stijgen van drie naar twee. Hans Westdorp en Meijert |Laan haalden de vijfde plaats binnen. Dat was te danken aan een stevige uitschieter in het eerste spelletje van maar liefst 2357 punten. Daarna volgden twee veel mindere scores, maar de laatste partij van 2011 maakte nog veel goed. Westdorp en Laan blijven twaalfde. Het gemiddelde was met 6265 punten min of meer modaal. Er werden 23 marsen gespeeld, ook dat is niet opvallend veel.

De strijd om de titel lijkt gestreden. Leiders Tiny Zwaneveld en Piet Moree moesten wat terrein prijsgeven, maar een voorsprong van 4355 punten is in één avond bijna niet meer goed te maken. Daar staat tegenover dat de strijd om de tweede plaats bijzonder fel is. Deze wordt nu bezet door Gerda en Freek Veeger, Maar de voorsprong op Bas Tromp en Frans Stark (30 punten) en John Vlaming//Eric Jan Geus (99 punten) is minimaal. Theo en Gerard Witte handhaven zich op de vijfde plaats. Meer lijkt er voor hen met een achterstand van ruim 2.500 punten op de top-4 niet meer in te zitten.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten