Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verliest van effectief Wieringerwaard

Algemeen

Na kleine nederlagen tegen De Koog en Dirkshorn had ZDH op eigen veld tegen Wieringerwaard hoop op een goed resultaat. Ondanks een licht overwicht en meer kansen moest de thuisploeg de punten echter aan de gasten laten.

 
 

Voor beide teams was het vooraf improviseren om de selecties rond te krijgen. Bij ZDH stond voor het eerst dit seizoen Jean-Pierre van den Biggelaar aan de aftrap. De inmiddels 48-jarige verdediger verving aanvoerder Lars Boogaard, die tegen Dirkshorn zijn neus had gebroken. Verder begon ook junior Tijs van Exel in de basis als linksback. Hij speelde weer een zeer degelijke wedstrijd.

De Zwaluwen spelen de laatste weken verdedigend steeds beter, maar moeten ook proberen aanvallend gevaarlijker te worden. Wieringerwaard, dat slechts één plaats hoger op de ranglijst staat, leek daar de ideale tegenstander voor. Uit werd na een spannende strijd met 3-2 verloren. Inderdaad  bouwde ZDH aan een licht overwicht, maar de eerste kans was na tien minuten voor de gasten. Gijs de Graaf leed balverlies, waarna de rechterspits van Wieringerwaard op de rand van buitenspel zijn spits in stelling bracht: 0-1.

ZDH herstelde zich knap van deze domper. Vooral in het laatste kwartier van de eerste helft kregen de Hoornders meerdere kansen. Een vlot lopende aanval over de as kon net niet worden afgerond door Guido Boogaard. Even later zette rechtsback Kees Lap voor en kon Mike de Bruijn uithalen. Zijn schot werd gekraakt. Tom Bijl kwam na een fraaie steekpass net een voetje te kort om de doelman te passeren. Uit de resterende corner kopte hij over.

Na de thee deed ZDH er een schepje bovenop en werd Wieringerwaard nauwelijks meer gevaarlijk. Probleem was echter dat ook de thuisploeg nauwelijks kansen creëerde. En na een kwartier deed zich een nieuwe tegenvaller voor, toen een speler van Wieringerwaard vallend een indraaiende vrije trap met een kopbal tot doelpunt verzilverde.

Met Joost Boekel voor De Bruijn en Luke van Melis voor Van den Biggelaar ging ZDH op jacht naar de aansluitingstreffer. Van Melis was met een kopbal nog dichtbij, maar ook hij had geen succes. In het laatste kwartier kreeg Wieringerwaard alle ruimte om te counteren en mocht ZDH van geluk spreken dat keeper Daniël Bakker uitstekend op dreef was. In de slotfase kwam Paul ter Steege nog in het veld voor Bijl, maar het bleef 0-2.

Zondag speelt ZDH in 't Zand tegen GeelZwart'30, waarvan in de eerste wedstrijd dit seizoen verrassend met 2-0 werd gewonnen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3