Logo texelsecourant.nl
De Fietswerkplaats waar de opleiding tot fietstechnicus wordt gegeven.
De Fietswerkplaats waar de opleiding tot fietstechnicus wordt gegeven. (Foto: Arnold Boon)

Opleiding Fietsenwerkplaats geopend

Bij Van der Linde Fietsen aan de Nikadel in De Koog is afgelopen week een nieuwe opleiding tot fietstechnicus officieel van start gegaan.

Het betreft een opleiding op MBO niveau 1 voor Texelaars die geen werk hebben ('afstand tot de arbeidsmarkt'), maar wel weer aan de slag willen gaan.

Zij krijgen een opleiding van een half jaar tot fietstechnicus met het doel vervolgens een baan in het vak te vinden.

Het gaat om een project van de gemeente, de Bolder, Van der Linde, de Bovag en Innovam (opleider in de mobiliteitsbranche). Arnold Boon uit De Cocksdorp maakte met zijn bedrijf Polaris Veritas het projectplan voor de opleiding.

Van der Linde bouwde een ruimte bij de rijwielhandel aan de Nikadel om tot fietswerkplaats waar de acht deelnemers in de praktijk van een aantal begeleiders het vak leren.

Wethouder Hennie Huisman prees de betrokkenen tijdens de opening voor de wijze waarop het project gezamenlijk van de grond is getild. Bedoeling is dat voor onder meer de zorg en de schoonmaak soortgelijke opleidingen in de praktijk gaan komen.

De gemeente betaalt de opleiding. Wie de MBO-opleiding tot fietstechnicus heeft afgerond kan vervolgens het hele eiland over om in de branche werk te vinden.


Wethouder Hennie Huisman overhandigt Erwin van der Linde een plakkaat bij de opening van de Fietswerkplaats. (Foto Stefan Krofft)

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!