Impressie van de nieuwbouw
Impressie van de nieuwbouw Foto: Bron Gemeente Texel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

26 woningen op hoek Hollewal en Verzetstraat

Algemeen

Op de hoek van de Hollewal en de Verzetstraat komen 24 appartementen en 2 zogenaamde twee-onder-één-kap woningen. Het kleinschalige appartementencomplex heeft twee verdiepingen met op elke verdieping 12 appartementen.

Dinsdag ondertekende wethouder Eric Hercules een overeenkomst met Stichting Woontij en ontwikkelaar Greenfields voor de uitgifte van de laatste bouwlocatie aan de Hollewal / Verzetstraat in Den Burg.

Stichting Woontij laat 8 appartementen bouwen en zal deze als sociale huurwoning in de markt zetten. De overige 16 appartementen worden als koop- of huurappartement aangeboden in de vrije sector. De koopsom ligt tussen de €185.000,- en €209.000 VON, afhankelijk van de locatie en de grootte van het appartement. Een aantal appartementen heeft een ruime zolder. Alle woningen beschikken over een eigen berging en parkeerplaats.

Bijzonder aan het project is dat het volledig gasloos wordt gerealiseerd. Een warmtepomp en bodemwisselaar zorgen voor het verwarmen van de woningen en voor warm tapwater. In de zomer kunnen de woningen ook worden gekoeld. De woningen hebben een uitstekende "energieprestatie" door het toepassen van een dikke isolatieschil, ventilatie met warmte-terugwinning en zonnepanelen op het dak.

Aannemingsbedrijf Kuin start na de zomervakantie met de bouw. Medio 2019 zal de nieuwbouw zijn afgerond. De verkoop van de vrije sector woningen start in april en vindt plaats via De Texelse Makelaars.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2