De 'Cool Girls' wonnen de aanmoedigingsprijs in de categorie Dans
De 'Cool Girls' wonnen de aanmoedigingsprijs in de categorie Dans Foto: Justin Sinner Pictures

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Artex Ensemblefestival groot succes

Cultuur

De 2018 editie van het Artex Ensemblefestival was wederom een groot succes. Ruim 50 talenten hadden zich warm gelopen om afgelopen vrijdag hun beste beentje voor te zetten.

Corina Hordijk nam het massaal naar De Kiekendief toegestroomde publiek mee langs een 8-tal acts. Met twee strijdliederen zette het Artex Fortissimo orkest de toon voor de avond en legde de lat hoog neer. De jury vond Fortissimo klinken als "een ensemble van behoorlijk niveau". Een mooi compliment!
Tricolore featuring Felix moest vervolgens flink aan de bak om over het orkestgeweld heen te komen. Maar, niet onverdienstelijk; de jury zei over Tricolore: "Een kleurrijk en ontspannen geheel. Leuke instrumentenwisselingen en daarmee leuke combinaties."

Hierna volgden vier dansacts van de Artex' danssectie. De dansgroepen lieten de grote variëteit aan dansstijlen bij Artex zien. Voor de street choreografie van de Crazy Girls (Streetdance groep 8) en de battle van Back to Battle (Streetdance OSG-leerlingen) was het podium bijna te klein. Voor de duodans van de Cool Girls (Tessa Buijsman en Amber Witte) was het precies op maat. De twee jonge danseressen, winnaressen van de aanmoedigingsprijs categorie dans, wisten het publiek goed mee te krijgen in hun aanstekelijke dans. De laatste dans van de avond, een stuk moderne dans over een 'Strange Hand' op muziek van Daughter was uiteindelijk de betoverende winnaar.

De avond werd afgesloten zoals hij begonnen was, met muziek. Annemarie van Heerwaarden en Laurien Folkerts hadden in de voorrondes al hoge ogen gegooid met het stuk I see fire van Ed Sheeran. Vrijdagavond deden ze er nog een schepje bovenop met Hallelujah van Leonard Cohen als samenspel tussen de altviool van Laurien en de stem van Annemarie. Ten slotte volgde de rock van Cinco Chica's, een popband van vijf dames die de avond waardig en feestelijk afsloten en daarmee de aanmoedigingsprijs voor de categorie muziek ontvingen.

Met de zeer indrukwekkende gitaarsolo van Lieke van Gils nog in het gehoor mocht de jury zich gaan beraden. De juryvoorzitter Cor van Heerwaarden mocht namens de jury (met ook Hans van Veller, Michiel Pam, Lucas Tijssen en Lisette Boeijen) 'My Strange Hand' als winnaars bij de danssectie uitroepen. De jury was geraakt door hun verstilde dans en vond het "spannend, gedurfd en gevoelig." Bij de muziek moesten het orkest en de popensembles het onderspit delven tegen de verstilling en betoverende klanken van Annemarie en Laurien. Uit het juryrapport: "Prachtige stem, wat een cadeautje. De violiste speelde goed in op de zangeres."

Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 2 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 21 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen gisteren 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen gisteren
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8