Logo texelsecourant.nl
Koks in actie tijdens een kookwedstrijd van de ROC op Texel.
Koks in actie tijdens een kookwedstrijd van de ROC op Texel.

Regio op zoek naar arbeidskrachten

Ondernemers, onderwijs en overheid in de Kop van Noord-Holland gaan het chronisch tekort aan koks, huisvestingsproblemen van (seizoens-)personeel, het tekort aan schoonmakers en de werving van seizoenspersoneel gezamenlijk aanpakken.

Dat staat in een convenant dat Koninklijk Horeca Nederland, RECRON, Texels Ondernemers Platform, Woontij, ROC Kop van Noord-Holland en de Kopgemeenten (Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon) afgelopen week hebben getekend.

De diverse organisaties willen daarmee gezamenlijk inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt binnen de vrijetijdssector in de vier Kopgemeenten.

De Noordkop kampt aan de ene kant met onvervulbare vacatures en aan de andere kant met mensen die moeite hebben met het vinden en behouden van een baan anderzijds.

De samenwerking vertaalt zich momenteel concreet in het opzetten van een koksopleiding op Texel (niveau twee) voor 18 tot 20 mensen. Die opleiding moet in september 2018 beginnen. Via Horeca Texel worden betaalde leerwerkplekken op het eiland aangeboden, het ROC verzorgt de bijbehorende MBO-opleiding en Woontij zorgt er met behulp van nog te plaatsen woonunits voor dat er tijdelijk woonruimte op het eiland is voor de mensen die de koksopleiding volgen. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
4 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!