Logo texelsecourant.nl
Roelina Gjaltema en Mark Schoo in restaurant 'Passie'.
Roelina Gjaltema en Mark Schoo in restaurant 'Passie'. (Foto: Liselotte Schoo)

Jonge Kogers maken van Passie hun werk

De Koog is een nieuw restaurant rijker. Mark Schoo (26) en zijn vriendin Roelina Gjaltema (27) openen 12 maart de deuren van restaurant Passie in hotel Zeerust aan de Boodtlaan in De Koog. "Heel erg spannend, maar we hebben er enorm veel zin in", vertellen ze.

De gunfactor in het dorp hebben ze alvast, de andere Kogers vinden het hartstikke leuk dat een jong stel uit het dorp een eigen onderneming begint. "De eerste reacties die we krijgen, zijn enorm enthousiast. Dat doet natuurlijk goed", vertelt Gjaltema. Hoewel ze voor het eerst op eigen benen staan, is het werk in de horeca ze alles behalve vreemd. Schoo werkte in Amsterdam al in het gerenommeerde restaurant De Kersentuin en op Texel was hij onder meer werkzaam in 't Pakhuus op de haven van Oudeschild. Gjaltema werkte onder meer als gastvrouw bij De Taveerne in De Koog. "Ik hou van lekker koken met mooie producten. We willen a la carte gaan serveren en daarnaast een verrassingsmenu met een wijnarrangement. Het is altijd mijn plan geweest om voor mijzelf te beginnen. Nu is de kans daar en kan ik dat ook nog eens met mijn vriendin gaan doen. Dat is geweldig", vertelt Schoo. Gjaltema vult aan: "we hebben niet lang na hoeven te denken. Toen Andreas (Schraag, eigenaar van het hotel red.) met ons van gedachten begon te wisselen, ging het allemaal best snel. De eerste keer dat we erover gesproken hebben, is begin december en nou zitten we hier." Passie moet niet het adres worden voor een snelle hap, het moet echt een avondje weg worden. "Daar kunnen we zelf ook zo van genieten. Dat je thuiskomt en een compleet voldaan gevoel hebt. Mensen moeten rustig kunnen genieten van hun eten en daarna nog heerlijk na kunnen tafelen. Gastvrijheid staat voorop", vervolgt ze.

Op maandag gewoon open

Het restaurant zal zes dagen in de week geopend zijn. "We zijn op zondag dicht. We merkten dat wanneer we zelf op een maandag uit eten wilden, er best veel gesloten was. Wij willen dat gat opvullen. Het hotel blijft gerund worden door Andreas en zijn team. Wij openen iedere dag vanaf 16:30 uur", vertelt Gjaltema. De afgelopen periode werd hard gewerkt om alles naar de smaak van het jonge stel te maken. Het restaurant werd gestyled en de keuken onderging een metamorfose. "De keuken is bijna compleet nieuw. Als je lekker wilt koken, heb je goede apparatuur nodig. Die hebben we nu", vertelt Schoo. Passie moet een knus restaurant worden, waarbij Texelaar en toerist de avond echt ervaren alsof ze een avondje uit zijn. Gjaltema: "We hebben ruimte voor 25 tot dertig personen. We gaan het met zijn tweeën doen, al krijgen we wel de nodige hulp van bekenden. We gaan werken op reservering. Dat kan via info@passietexel.nl of 06-2286 8926."

Echte Kogers

Hotel Zeerust is te vinden in het verlengde van de Dorpsstraat. Met Schoo en Gjaltema heeft De Koog er een stel jonge ondernemers bij. Schoo is geboren en getogen Texelaar en voetbalt bij SV. De Koog. Gjaltema is pas vijf jaar op Texel, maar al helemaal verbonden aan het dorp. Zo speult ze al trouw mee met Ouwe Sunderklaas, helpt ze regelmatig bij de voetbalclub en is ze de afgelopen jaren één van de vrijwilligers geweest bij de ondersteuning van de nieuwjaarsduik. Ook tradities als de Meierblis en Tropical worden niet overgeslagen. Je kunt Gjaltema al met een gerust hart Koger noemen.

"We hopen dat iedereen snel langs komt. We doen aan het begin geen grote opening. Eerst maar eens gewoon aan de slag. We kunnen niet wachten om nu echt te beginnen."

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
31 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!