Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Fraaie klaverjaswinst voor Wiersma en Sipsma

Algemeen

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma haalden in de negentiende speelronde van de klaverjascompetitie hun eerste rondewinst van dit seizoen binnen. De verschillen waren klein in deze ronde, waardoor er in het klassement geen al te grote verschuivingen waren.

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma zullen na twee spelletjes nooit gedacht hebben dat zij deze speelronde zouden winnen. De opening was met 1479 punten en 1311 punten echt aan de magere kant. In het derde spelletje keerden de kansen en werd een fraaie score van 2229 punten neergezet. De laatste ronde van 1881 punten was ook al prima. Omdat er verder geen hoge partijen werden gespeeld was de score van 6898 punten voldoende om te winnen. Het levert Wiersma en Sipsma een plaatsje winst op in het klassement. Zij staan nu negende. Theo en Gerard Witte kwamen net wat te kort om de rondewinnaars van de zege af te houden. Ook bij de Wittes was de start zeer matig, maar zij wisten met drie rondes rond de 1900 punten de schade nog keurig te herstellen. Zij haalden 6834 punten en klimmen van zeven naar zes in het klassement. Petra Brands en Piet Kikkert namen wat afstand van de laatste plaats door derde te worden. Rondewinst leek binnen handbereik, maar in de laatste ronde verdween die uit zicht. Brands en Kikkert haalden 6693 punten en blijven daarmee dertiende. John Vlaming en Eric Jan Geus deden goede zaken voor het algemeen klassement door de vierde plaats binnen te halen. Zij haalden 6686 punten en houden daarmee Gerda en Freek Veeger van zich af. Die eisten de vijfde plaats op met 6501 punten en stijgen daarmee naar de derde plaats van het klassement. Het gemiddelde was met 6269 punten opnieuw aan de hoge kant. Er werden 33 marsen gespeeld, ook dat is meer dan gemiddeld.

In het algemeen klassement houden Tiny Zwaneveld en Piet Moree de leiding. John Vlaming en Eric Jan Geus (2e op 1038 punten) en Gerda en Freek Veeger (3e op 1482 punten) kwamen wel wat dichterbij. Frans Stark en Bas Tromp hebben enigszins last van een winterdip en staan nu vierde op 1892 punten. Marja en Martien Bakelaar verliezen ook wat terrein en raken wat achterop. Zij handhaven zich op 5, maar de achterstand is al 3591 punten.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 20 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00