Sportvereniging De Koog

De Koog sleept punt uit het vuur

In Hippolytushoef heeft het team van Mario van Der Hert een punt weten te pakken tegen Succes.

Een knappe prestatie, want met de rust keek de ploeg nog tegen een 2-0 achterstand aan.

De Koog kwam goed uit de startblokken. De aftrap genomen door Mike van Dorsselaer belandde bij Alex Daalder in de voet, die bal vervolgens net over schoot.

Kort daarop was er een mogelijkheid voor Myron Helleman. Na doorlopen op de keeper had hij goed geanticipeerd op een terugspeelbal, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper.

Succes kreeg ook nog een goede kans, toen in de opbouw van de Koog wat slordigheden werden gemaakt. Een schot van dichtbij ging vlak langs het doel van keeper Eddy Witte.

Even slikken was het voor De Koog in de 20e minuut. Een corner werd eenvoudig bij de eerste paal binnen getikt: 1-0

Een ietwat slordig spel met eigenlijk geen echte kansen, tekenden de tweede helft van de eerste helft.

Na de rust kregen de voetballers uit de badplaats nog een tegentreffer te incasseren. In de 47e minuut, werd door de spits van Succes een diepe pass in het Koger centrum koelbloedig afgerond:

2-0

Succes kreeg omstreeks de 55e minuut de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar keeper Eddy Witte hield met een knappe safe zijn ploeg in de race.

Het team van, van Der Hert liet het er niet bij zitten en zette alle zeilen bij. Dat resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer. In de 72e minuut kopte Miko Honigh uit een vrijetrap van Mike van Dorsselaer de Kogers naar een 2-1 stand.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd zakte Succes helemaal in en gokte het op de voorspong te kunnen behouden.

Net toen de thuisploeg dacht de overwinning binnen te hebben, zorgde Andries Kuip voor de mokerslag in het kamp van Succes trainer Jan Loew.

Een prachtig schot van Alex Daalder kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Robin Schoo kopte de bal vervolgens terug op de inkomende Andries Kuip, die de bal vakkundig in de verre hoek schoof: 2-2 Enorme blijdschap bij De Koog, en diepe teleurstelling bij de Wieringers was het gevolg.

Eindstand: 2-2

"Vandaag hebben we echt karakter getoond. Terugkomen na een 2-0 achterstand is niet gemakkelijk.

In de eerste helft vond ik onszelf wat onwennig voetballen. Het grote veld zorgde ervoor dat we maar moeilijk onze draai konden vinden. Druk zetten ging moeilijk, maar ook de bal in de ploeg houden lukte ons nauwelijks. Na de 2-0 achterstand bleven we vechten, waardoor we met de goal van Miko Honigh weer helemaal terug in de wedstrijd kwamen. Ook hun hadden nog een paar keer de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar dat deden ze gelukkig niet. Toen de 2-2 viel sprong ik wel even een gat in de lucht. Dat was dan ook dik verdiend. In de eerste ontmoeting tegen hun hadden we in de slotfase nog met 2-3 verloren. Dus dit punt smaakte erg zoet." Aldus Koog trainer Mario van Der Hert.

De volgende wedstrijd is op 11 maart, de derby tegen ZDH.

Aanvang: 14:00 uur in Den Hoorn.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2