Een scherp duel tussen Timo Westdorp (rechts) en een tegenstander.
Een scherp duel tussen Timo Westdorp (rechts) en een tegenstander. Foto: Louis Bakker

Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH kan niet stunten bij koploper

Algemeen

Hoopvol ging ZDH op bezoek bij Winkel. Al drie keer op rij hadden de Zwaluwen er niet verloren en in 2014 werd het zelfs 1-5. Maar aan die goede reeks kwam zondag een abrupt einde. De ongeslagen koploper, die pas twee keer niet won, was veel te sterk: 7-1.

Trainers Ruud Wassenaar en Nico Kremer zagen hun selectie op maar liefst vier posities gewijzigd ten opzichte van een week eerder, toen de Zwaluwen veerkracht toonden en directe concurrent Flevo met een zeer welkome 3-2 nederlaag naar huis stuurden. Willem Rommets keerde tegen Winkel terug van een liesblessure, Luc Groenewoud en Tijs van Exel maakten hun debuut in het eerste elftal.

Al twee minuten nadat scheidsrechter Schans voor het begin van de wedstrijd had gefloten, was het eerste doelpunt een feit, toen een mislukte voorzet van Jeroen Smit over ZDH-keeper Eddie Kalis heen zeilde. Smit bleek al snel een grote plaaggeest voor de Hoornders, want even later ging hij directe tegenstander Kees Lap sierlijk voorbij en schoot hij van net buiten het zestienmetergebied in de korte hoek raak. Even daarvoor had ZDH een kleine kans gehad. Na goed doorkoppen van Tom Bijl miste Luc Groenewoud echter de kracht voor een goed schot.

Aan de andere kant van het veld wist keeper Kalis in eerste instantie grotere schade voor zijn team te voorkomen, maar was hij kansloos toen halverwege de eerste helft Rick Fijnheer afrondde. Winkel, dat met name via crosspasses Smit zocht, kon voor rust zelfs op een 4-0 voorsprong komen toen Robbie Schouten bij de tweede paal raak schoot.

Met een nieuw strijdplan gaf ZDH na de rust iets meer tegengas. De Hoornders zetten de achterhoede van Winkel eerder onder druk en speelden achterin zelf één-op-één. Daardoor kon inderdaad de crosspass niet zo snel worden gegeven, maar grote kansen kreeg ZDH zelf ook niet. Een kwartier na rust kon Thijs Visser namens de thuisploeg bij de eerste paal binnentikken en was de strijd definitief gestreden.

Na een passje van topscorer Bijl redde de snelle Timo Westdorp de eer redden voor de Hoornders. Mooier werd het niet. Het slotakkoord was voor Winkel, dat via Jim Berndt en Fijnheer de wedstrijd met 7-1 besliste.

De komende weken is ZDH vrij. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 11 maart, wanneer De Koog op bezoek komt in Den Hoorn.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.