Logo texelsecourant.nl
Foto: Klaverjassen Bethel

Weijdt en Koomen goed op dreef

Willem Koomen en Bart Weijdt lijken eindelijk de wisselvalligheid achter zich te laten. De routiniers speelden zich voor de tweede achtereenvolgende avond boven de 7000 punten. Zwaneveld en Moree houden de leiding in het algemeen klassement.

Willem Koomen en Bart Weijdt hebben de laatste twee weken de smaak te pakken. Na een meer dan gemiddelde opening leek een dipje in het derde spel de boel weer op slot te gooien, maar een uitsmijter in het laatste spel van 2085 punten bleek toch ruim voldoende voor de rondewinst. Weijdt en Koomen haalden 7183 punten en schuiven daarmee geleidelijk toch weer naar de top van het klassement. Het vertaalde zich nog niet in een hogere klassering, zij blijven zesde. Er waren nog drie koppels die de grens van de 7000 punten wisten te slechten. John Vlaming en Eric Jan Geus werden tweede met 7045 punten. Zo'n score leek er na een wisselvallige avond helemaal niet in te zitten'de uitsmijter van 2431 punten tegen naaste concurrenten Marja en Martien Bakelaar maakte echter veel goed. Daarmee deden Geus en Vlaming prima zaken voor het algemeen klassement. Zij stijgen van vijf naar twee in het klassement. Theo en Gerard Witte moesten met twee puntjes minder genoegen nemen; zij haalden de derde plaats met 7043 punten. Ook zij hadden last van een kleine inzinking in het derde spel, anders had er een hogere klassering ingezeten. De gebroeders Witte handhaven zich daarmee op de zevende plaats. De rij van de zevenduizenders werd gesloten door Co Koomen en Lieuwe van der Veen. Zij haalden met vier regelmatige scores 7021 punten binnen en handhaven zich op de achtste plaats. Tiny Zwaneveld en Piet Moree bleven net onder de 7000 punten met een score van 6964 punten. Het gemiddelde was met 6243 punten best goed. Er werden 27 marsen gespeeld, dat is ook meer dan gemiddeld.

In het algemeen klassement handhaven Tiny Zwaneveld en Piet Moree zich op de eerste plaats. John Vlaming en Eric Jan Geus staan nu tweede op 1369 punten achterstand. Kort daarachter handhaven Bas Tromp en Frans Stark zich op 1.422 punten, gevolgd door Gerda en Freek Veeger op 1.628 punten. Marja en Martien Bakelaar moesten door een pechavond wat punten inleveren en staan nu vijfde op een achterstand van 2999 punten. Kortom: de verschillen in de top blijven klein. 

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!