Logo texelsecourant.nl
Foto: Jasper Braam

Storingen Texelstroom na dokbeurt

De Texelstroom heeft de afgelopen week regelmatig te maken gehad met (kleine) technische storingen. En dit terwijl het schip net terug is van van de dokbeurt in Schiedam. Deze kunnen volgens TESO-directeur Cees de Waal te maken hebben met uitgevoerde werkzaamheden.

"Tijdens de dokbeurt zijn de afgelopen weken veel werkzaamheden verricht aan boord. Dit heeft op allerlei fronten verbetering gebracht, maar we sluiten vooralsnog niet uit dat er samenhang is tussen door leveranciers uitgevoerde werkzaamheden en de korte verstoringen die zich nu hebben voorgedaan. Wij vinden het voor onze reizigers vervelend dat dit is gebeurd en spannen ons maximaal in om het aantal verstoringen tot het minimum te beperken."

De Waal benadrukt ook dat er na een lastige beginperiode juist nog weinig problemen met de Texelstroom waren. "In de periode tussen afgelopen zomer en de start van de onderhoudsperiode, op 9 januari jongstleden, hebben zich geen noemenswaardige technische problemen voorgedaan. In die periode (ruim vier maanden) konden slechts vier afvaarten geen doorgang vinden vanwege een technische oorzaak. Daarmee groeide het vertrouwen in de betrouwbare, continue inzet van de Texelstroom."

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

15 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente gaat nachtelijk verblijf in strandhuisjes aanpakken.Reageren!