Logo texelsecourant.nl

Jamila Segerink voorleeskampioen 2018

Jamila Segerink uit groep 8 van de Thijsseschool in Den Burg mag zich Texels Voorleeskampioen 2018 noemen.

De finale van de voorleeswedstrijd was in de bibliotheek. De jury, die bestond uit Albert Hoven, Rita Penha en Eric Hercules, vond het niveau van alle voorlezers hoog. De keuze was moeilijk, maar de balans sloeg uiteindelijk door naar Jamila, die prachtig voorlas uit het boek Klem van Mel Wallis de Vries.

Jamila mag op 19 februari door naar de volgende ronde van de voorleeswedstrijd in Den Helder.

Voorlezen speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren nieuwe woorden en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. Voorlezen hoeft niet te stoppen zodra het kind zelf kan lezen, ook dan genieten kinderen er nog volop van. Ze leren goed luisteren en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind.

Afhankelijk van het onderwerp van het boek leert het kind veel over de wereld om zich heen, waardoor hij/zij meer grip krijgt op de directe wereld om zich heen. Voorlezen over een onderwerp waar het kind op dat moment erg mee bezig is kan ook steun bieden en een goede manier zijn om met het kind in gesprek te komen over deze onderwerpen. De voorleeswedstrijd is een gelegenheid waarop kinderen naar elkaar luisteren en van elkaar horen welke titels zij mooi vinden.

Bibliotheekmedewerkers kunnen ouders en kinderen altijd adviseren over geschikte (voor)leesboeken voor de jeugd. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente gaat nachtelijk verblijf in strandhuisjes aanpakken.Reageren!