ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH in blessuretijd naar belangrijke zege

Algemeen

ZDH heeft zondag een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie geboekt. Tegen Flevo stonden de Hoornders op eigen veld op slag van rust nog met 0-2 achter, maar na het laatste fluitsignaal stond het 3-2 voor de thuisclub.

Het was erop of eronder voor ZDH, dat vorige week een blamerende nederlaag leed tegen het onderaanstaande Vesdo. Er moest worden gewonnen van Flevo, dat zelf ook nog niet vrij is van degradatiezorgen. Het begin was aardig, maar halverwege de eerste helft stond het toch 0-2 voor de gasten. Bij beide doelpunten werd niet scherp verdedigd, waardoor aanvallers uit Middenmeer vrij spel hadden. Tweemaal was de 17-jarige Tom Reijnders, die de van drie gebroken ribben herstellende Daniël Bakker verving, kansloos.

Op dat moment zullen maar weinig mensen nog in de kansen van ZDH hebben geloofd. De ploeg oogde geslagen en kwam op het slecht bespeelbare veld tegen de harde wind in maar zelden over de middenlijn. Toch leek het vlak voor rust 1-2 te worden. Timo Westdorp scoorde uit een flitsende aanval, maar de vrouwelijke scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat ze in een botsing tussen Tom Bijl en de keeper van Flevo opzet van de ZDH-aanvaller had gezien. In de slotminuut scoorde Westdorp nogmaals, uit een steekpass van Bijl, en ditmaal werd het doelpunt goedgekeurd.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen ZDH op gelijke hoogte kwam. Via de goed druk zettende verdediger Lars Boogaard en Gijs de Graaf belandde de bal bij Bijl, die met het linkerbeen knap afrondde. Even leek de thuisploeg door te drukken, Flevo had het zwaar en meer doelpunten hingen in de lucht. Maar toen die uitblijven, sloeg de twijfel bij ZDH toe. Alsof de ene helft van de spelers wilde blijven aanvallen, terwijl de andere helft liever het gelijkspel koesterde.

Flevo ging steeds beter voetballen en kreeg ook een paar kansen. De grootste vijf minuten voor tijd, toen ZDH-verdediger Kees Lap uitgleed en zijn tegenstander alleen op doel kon afgaan. Hij schoot in het zijnet. Een dure misser voor de gasten, want in blessuretijd scoorde ZDH wel. Na een prachtige actie van De Graaf stond invaller Kevin Huisman op de juiste plek om af te ronden.

ZDH staat nog steeds voorlaatste, maar heeft de marge met Vesdo weer op zes punten gebracht, terwijl Wieringerwaard en Flevo nog te achterhalen lijken. Maar eerst moeten de Hoornders zondag op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Winkel.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2