Logo texelsecourant.nl

ABN AMRO sluit kantoor in Den Burg

ABN AMRO sluit per 20 april het kantoor in Den Burg. Er blijven wel een geldautomaat voor opnamen en storten, en een sealbagautomaat achter aan de Parkstraat.

"Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Den Burg is dat het geval", meldt ABN AMRO in een persbericht. 

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: "Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden."

Klanten zijn straks welkom op een ander kantoor, zoals aan het Koningsplein 4 in Den Helder. De medewerkers van het kantoor Den Burg zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt.

Ariaans: "ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!