Logo texelsecourant.nl
Fysiotherapeute Claudette Chanetsa in haar nieuwe praktijk Synergy Texel  aan de Verzetstraat in Den Burg.
Fysiotherapeute Claudette Chanetsa in haar nieuwe praktijk Synergy Texel aan de Verzetstraat in Den Burg.

Synergy Texel: Fysiotherapie hoeft niet saai te zijn

Een eigen praktijk is al lang een diepgekoesterde wens van fysiotherapeute Claudette Chanetsa. Zaterdag 10 februari opent ze Synergy Texel, een professionele en moderne praktijk, waarin ze diverse klachten, blessures en aandoeningen behandelt.

Kosten noch moeite zijn gespaard om van de nieuwe praktijk aan de Verzetstraat in Den Burg een succes te maken. Gehuisvest in een modern gebouw, naar een basisidee van Claudette samen en partner Ruud Boom uitgewerkt door architect Ronno Honingh. Licht, open, ruim en in harmonie. Met alle denkbare voorzieningen. Een verwarmd zwembad voor het geven van aqua therapie, een zaal met moderne toestellen voor medische fitness. Alle apparaten zijn aangesloten op hetzelfde systeem, met één kaart kunnen modules voor lopen, fietsen en andere oefeningen worden gevolgd. "Bij de inrichting heb ik goed gekeken naar wat ik prettig vind en wat goed werkt om iemand zo snel mogelijk beter te krijgen. Ik word er blij van als iemand na behandeling of therapie net even anders naar buiten loopt dan dat hij of zij is binnen gekomen."

Om zich verder te ontwikkelen als fysiotherapeut heeft ze het afgelopen jaar flink in zichzelf geïnvesteerd. "Allerlei cursussen gevolgd, waarvoor ik veel in het buitenland ben geweest. In Finland heb ik bijvoorbeeld kennis opgedaan over aquatherapie. Het warme water werkt ontspannend, je voelt je veilig bij het trainen en de fysieke belasting is laag. Daardoor verloopt het herstel sneller. Stel dat je een nieuw heup of knie hebt, dan kun je zodra de hechtingen dicht zijn direct het water in voor revalidatie en zo de herstelperiode verkorten. Valpreventie in water is ook fijn voor mensen met duizeligheid die bang zijn te vallen." Aquatherapie gaat altijd onder begeleiding.

Bijzonder in de fitnesszaal is de zes meter hoge klimwand. "Therapie is niet altijd leuk, maar hoeft niet saai te zijn. In landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt bij behandeling van depressies veel gewerkt met klimtherapie. Het mooie van klimmen is dat je jezelf pusht om je grens te verleggen. Steeds een stukje hoger. Klimmen stimuleert, zoals hardlopen dat ook doet, de aanmaak van endorphine, het hormoon waar je blij van wordt. Daarom werkt klimmen goed voor mensen met depressie, maar ook voor wie kampt met een minderwaardigheidscomplex. Bij neurologische aandoeningen, zoals een hersenbloeding, bij rug-, schouder en andere klachten. Iedereen kan de top halen, in Zwitserland presteerde zelfs een vrouw van 85 met een hersenbloeding het."

Claudette is algemeen fysiotherapeut, wat betekent dat ze alle klachten die verband houden met het bewegingsapparaat behandelt. Met als specialisatie craniofaciale therapie. "Dat omvat alles in de nek en daarboven. Denk aan behandeling van kaak-, en spraakproblemen, hoofdpijn, klachten aan de ogen, neus, tong, oren, etc. "Als de behandeling aanslaat, merk je al binnen vier tot zes keer resultaat." De praktijk is uitgerust met twee moderne behandelkamers. "Samenwerking met andere fysiotherapeuten, zoals mijn collega Silve Schoorl, en specialisaties is heel belangrijk. Denk aan de logopedist, diëtist, KNO-arts, tandarts of neuroloog. Synergie, alles in samenhang, is mijn uitgangspunt. "Ik wil mensen zo goed mogelijk helpen, zodat ze in zo kort mogelijke tijd terugkomen op hun oude niveau." Bijzonder is dat ze dankzij drie gastenkamers de combinaties van fysio en logies aanbiedt.

Synergy Texel Fysiopraktijk is klaar en daar zijn Claudette en Ruud trots op. Graag willen zij dit delen en daarom is er op zaterdag 10 februari van 11.00 tot 16.30 uur open huis.


Kijk voor meer informatie over Synergy Texel op www.synergytexel.nl

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!