Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

'Vaak moeten we terugschakelen en de haarspeldbochten worden steeds krapper'

Human Interest

Robin van Sambeek en Herman Blom zijn twee van de Texelaars die meedoen aan Barrelchallenge, een autopuzzeltocht van 2.500 tot 3.500 kilometer. 'Team Vladimir Molotov/ Dimitri Smirnov' beloofde regelmatig een verslag te sturen. Hierbij het tweede verslag.

Dag 2: Moena (Italië)
De sweinehaxe en bokbier in de Stift gisteravond bleken een prima combinatie. Gezellig gezeten met coureurs uit Tilburg, Zaltbommel en Deventer. Na de fruhstuck bij vrouw Claudia start Herman ons Nivaatje. Tevreden snorrend gaat het autootje van start, niet wetende dat ze het zwaar zou krijgen. 

De eerste etappe is van Kempten (D) naar Oetz (Oostenrijk). 118 kilometer. Herman stuurt en ik ben druk met filmen en fotograferen. Ik ben alleen maar vlak land gewend dus kijk de ogen uit. Bij de eerste serieuze klim blijkt dat de 82 steigerende Russische wat krap bemeten is maar we houden de temperatuurmeter in de gaten. Die geeft steevast dik 90 graden aan. Vaak moeten we terugschakelen naar de tweede versnelling en de haarspeldbochten worden steeds krapper. Beneden de 3500 toeren komen we bijna niet maar het motortje houdt taai stand. Vanuit Oetz klimmen we verder naar Kühtai. Een adembenemend mooi gebied. Overal waar je kijkt is sneeuw. Langs de weg zijn sneeuw wanden van 2 meter hoog meer regel dan uitzondering. Het is een prachtig skigebied. Wat volgt is een afdaling van 16 procent. We remmen zoveel mogelijk af op de motor maar ontkomen er niet aan om af en toe toch stevig te remmen. Zo stevig dat na de afdaling de remmen ruikbaar warm geworden zijn. Even kalm aan dus. 


Dan door naar Sterzing (Italie). Klimmen, dalen, klimmen, dalen, stukje tolweg, tanken, van stoeltje wisselen en weer klimmen. Als we na de zoveelste klim op 2000 meter hoogte een restaurant met fenomenaal uitzicht zien waar meerdere barrels een stop houden heeft de Lada letterlijk het kookpunt bereikt. We draaien de auto het parkeerterrein op. Het borrelt onder de motorkap. We besluiten de auto even een uurtje rust te gunnen, bestellen due cappuchinni en zoeken een plekje in de zon. 

We vervolgen de weg langs Innerwanten richting Moena, het eindpunt van vandaag. De foto opdracht die we meekregen was voor de helft succesvol. Van de 10 klassieke auto's die we moesten fotograferen kwamen we tot 5. Morgen gaan we richting Slovenië. 284 kilometer en een geschatte rijtijd van 6 en een half uur. Dus weer veel stijgen en dalen. Fingers crossed. Tot morgen

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10