Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ

Algemeen

De gemeente houdt vrijdag 1 maart van 9:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 uur een inloop op het gemeentehuis in Den Burg voor vragen over de WOZ-beschikking die afgelopen week is verzonden.

Texelaars die vragen hebben over de vastgestelde waarde van hun huis dan wel bedrijfspand kunnen vrijdag op het gemeentehuis terecht. Twee WOZ-taxateurs van de gemeente zitten klaar om alle vragen met betrekking tot de WOZ-beschikking te beantwoorden. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

De taxateurs kunnen volgens de gemeente alleen een uitspraak doen over de vastgestelde WOZ-waarde en aangeven wat iemand kan doen om bezwaar aan te tekenen. Mensen die vrijdag niet kunnen, kunnen ook een belafspraak maken met de WOZ-taxateurs. De vastgestelde waarde van huizen/panden is van belang voor de hoogte van de onroerend zaak belasting.

De gemeente besteedt op de eigen website een aantal waarschuwende woorden met betrekking tot No-cure-No-pay bedrijven die bezwaar tegen een WOZ-beschikking kunnen maken. 

“Veel bedrijven bieden ‘gratis’ bezwaar maken tegen de WOZ-waarde aan. Dit wordt ‘No-cure No-pay’ genoemd. Als een bezwaarschrift klopt en zo’n bedrijf heeft voor u bezwaar gemaakt, dan moet de gemeente een kostenvergoeding betalen aan dat bedrijf. Op die manier verdient het No-cure-No-pay bedrijf veel geld en kost het de gemeente veel geld. Uiteindelijk betaalt u dus zelf ook, als inwoner van de gemeente, indirect mee aan deze kosten.”

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7