Interim-directeur Hennie Huisman in de vernieuwde Buureton.
Interim-directeur Hennie Huisman in de vernieuwde Buureton. Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Buureton opgeknapt met hulp

Algemeen

De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg heeft de afgelopen maanden op initiatief van De Krim een kleine verbouwing ondergaan. Tal van Texelse bedrijven sponsorden materialen en werkzaamheden. 

Het pand fungeert als thuisbasis voor Stichting Texels Welzijn. Hier is maatschappelijk werk gevestigd en worden thuisdiensten als Tafeltje Dekje en ziekenhuisvervoer geregeld. De Buureton vervult daarnaast een buurthuisfunctie voor Den Burg met activiteiten als biljarten, breien, dansen, klaverjassen en schaken.

Mede gezien de hoge energierekening wilde Texels Welzijn de open biljartzaal en de gezellige huiskamer, van onder meer de breiclub, beter isoleren. Daarnaast was er behoefte aan een extra spreekkamer voor maatschappelijk werkers. De Krim bood medewerkers van de onderhoudsafdeling aan om dit te regelen en ging op zoek naar sponsoren voor materialen en manuren. Iwan Groothuis van De Krim benadrukt het belang van lokale betrokkenheid: “Als Texelse organisatie dragen we graag ons steentje bij aan het welzijn van de Texelaars. Prachtig dat we gezamenlijk met andere ondernemers de klus hebben geklaard.”

“Dankzij de inspanningen van De Krim, Mathijs Witte, Gerard de Ridder, Hans Smit, Kit- en afdichtingsbedrijf Marcel Winder, Schildersbedrijf Ben, Bouw 2020 en Schilder Josien is De Buureton een stuk mooier en duurzamer geworden”, laat Texels Welzijn weten.

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 16 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30