In de nieuwste Disneyfilm Wish bezoekt hoofdpersoon Asha het paleis van koning Magnifico.
In de nieuwste Disneyfilm Wish bezoekt hoofdpersoon Asha het paleis van koning Magnifico. Foto: Disney Pictures

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Hunger Games en Wish in bios

Algemeen

Deze week maar liefst drie nieuwe films in Cinema Texel. ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’, Disneyfilm ‘Wish’ en  Revoir Paris  

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes


In The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes volgen we een jonge Coriolanus Snow, die de laatste hoop is van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt hij met tegenzin mentor van Lucy Gray, een tribuut uit het arme district 12. Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met Lucy het tij in hun voordeel te keren.

Wish


De nieuwste Disneyfilm Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht: een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden.

Revoir Paris 


In de Film Club voorstelling op dinsdagmiddag is Revoir Paris te zien. Drie maanden na het overleven van een terroristische aanslag op een Parijse bistro herinnert Mia zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen in de hoop dat wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken.

Volledige filmoverzicht

Afbeelding
Verdwaald op Het Grote Vlak? Algemeen 3 uur geleden 4
Het terrein bij paal 12.
Waterplas bij paal 12 Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Documentaire oud-Texelse op tv Algemeen 8 uur geleden 5
Denise Betsema.
Denise sluit seizoen af met zevende plaats Sport 11 uur geleden 5
Schapen van De Waddel op weg.
De Lezersfoto - Schapen Algemeen 25 feb, 08:00 2
Afbeelding
Van de Badweg naar....? Algemeen 24 feb, 12:30 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #41 Hoyte van Hoytema Algemeen 24 feb, 10:30
Afbeelding
Kom beleid maken in Texels jasje! Algemeen 24 feb, 10:00