Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Nieuw lid voor Raad van Toezicht STM

Algemeen

De Raad van Toezicht van Stichting Texels Museum verheugt zich over de toetreding van Erwin Capitain tot de gelederen. Erwin is bedrijfseconoom en wil zijn kennis op het gebied van financiën graag inzetten voor de musea. Hij zou daarmee Fedde Koster opvolgen, die eind dit jaar zijn twee termijnen volmaakt. Vanwege het vertrek van RvT-lid Solveig Rip is zijn toetreding een paar maanden vervroegd.

Erwin Capitain heeft tot 2008 in de accountancy gewerkt. De laatste vijftien jaar had hij diverse commissariaten en doceerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds vorig jaar woont hij met zijn echtgenote op Texel. De familie is tevens eigenaar van ’t Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn. Erwin Capitain: “Sinds ik mijn vrouw Annetje in 1976 heb leren kennen, kwam ik vaak met haar op Texel. In die jaren was de familie zeer goed bevriend met Gerrit en Annie de Haan en kwam ik daardoor vaak bij Ecomare. Ik vind het een voorrecht om nu op deze manier verbonden te zijn aan Stichting Texels Museum met de vier bijzondere locaties.”

De Raad van Toezicht van STM is met de komst van Erwin Capitain op sterkte. Hij bestaat naast Capitain uit voorzitter Casper Schouten en de leden Fedde Koster, Tanja Smid en Cor Honkoop. Voordat Fedde Koster eind dit jaar afzwaait, zal een nieuw lid worden gezocht. Hiervoor wordt de komende tijd een profiel opgesteld. STM dankt Solveig Rip hartelijk voor de waardevolle bijdrage en inbreng die zij de afgelopen jaren in de Raad van Toezicht heeft geleverd.

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 3 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 8 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 11 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 15 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1