Clubleden gaan de deuren langs om loten te verkopen
Clubleden gaan de deuren langs om loten te verkopen Foto: Grote Clubactie

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie

Algemeen

Er doen steeds meer verenigingen mee aan de Grote Clubactie, de jaarlijkse loterij waarvan de opbrengst naar de deelnemers gaat. Met ingang van zaterdag 23 september gaan in het hele land weer clubs op pad om extra inkomsten op te halen. Op Texel zetten negen verenigingen de schouders eronder.

Voor de vierde keer op rij zijn er meer deelnemende clubs dan in het jaar ervoor. “Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de Grote Clubactie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het echte clubgevoel”, aldus Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie.

Lokale steun voor het verenigingsleven

Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80 procent hiervan gaat direct naar de clubkas. Zo kunnen mooie clubdoelen werkelijkheid worden. Die kunnen variëren van het organiseren van een jeugdkamp tot het aanschaffen van nieuw trainingsmateriaal of het vieren van een jubileum.

Texelse verenigingen

Van de negen deelnemende Texelse verenigingen zijn er vier gevestigd in Den Burg, namelijk de atletiekvereniging Texel, de gymnastiekvereniging Texel, de budovereniging Shima en de voetbalvereniging Texel ’94. Drie gaan rond in Oosterend en wel de christelijke muziekvereniging Excelsior, de gymnastiekvereniging Oosterend en de voetbalvereniging Oosterend). De twee andere deelnemende clubs zitten in Den Hoorn; dat zijn de muziekvereniging Door Eigen Kracht en de sportvereniging ZDH.

Hoogste uitkeringspercentage

De Grote Clubactie heeft het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Wie een lot koopt, steunt niet alleen de vereniging, maar maakt ook kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november.

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 15 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30