Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Marels starten nieuwe competitie goed

De basketballers van de Marels zijn zondag goed gestart in de nieuwe competitie. In de Koninghal werd het 52 – 23 tegen Alkmaar Guardians.

Het was even afwachten hoe de nieuwe tegenstander van de Marels zou spelen. Alkmaar Guardians komt uit een hogere poule en er was nog nooit tegen gespeeld. De Alkmaarders konden goed dribbelen maar de aanvallers waren niet opgewassen tegen de sterke verdediging van de Marels. Vanaf de eerste minuut kwam de Marels voor te staan en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Een aantal mooie combinaties met Sam Ekker, Tijn Zeeman en scores van Sven de Jong. In de bucket kon Gerbrand de Wit z'n punten pakken.

Na het eerste kwart was het 12-5. Het tweede kwart was niet veel anders. De Marels pakte niet al hun kansen door slordig balverlies en mindere rebounds. In dit kwart kwamen wel Tijn Zeeman met steals en Job Smit in de bucket tot scoren. De Marels liep zo uit naar een voorsprong van 22-11 met rust. In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet. Dat had tot gevolg dat de bal sneller gespeeld werd en er meer ruimte kwam voor de aanvallende spelers. Met name Sven de Jong met 5 punten en Mart Kikkert met 6 punten konden hiervan profiteren in het derde kwart. De center van de Guardians kwam in de foutenlast en moest het veld verlaten. Zij kwamen ook slecht tot scoren in dit kwart door goed verdedigen van de Marels en veel blocks op de bal van Gerbrand de Wit. Er werden 17 – 4 punten gescoord in het voordeel van de Marels.

In het vierde kwart werd in de eerste aanval gelijk Mats Lüder vrij gespeeld en die kwam tot scoren. Joshua Brouwer en Tijn Zeeman waren belangrijk in afpakken en opbrengen van de bal. Gerbrand de Wit en Sven de Jong kwamen hierdoor weer in goede scorende posities. In het laatste kwart vielen er wat meer afstandsschoten van de Guardians door het netje maar ze kwamen niet meer dichterbij.

Volgende wedstrijd is zaterdag in Badhoevedorp. Eerste thuiswedstrijd is zondag 4 februari om 12;30 in de Koninghal.

Scores: Gerbrand de Wit 16, Sven de Jong 13, Tijn Zeeman 7, Mart Kikkert 8,  Job Smit 4, Sam Ekker en Mats Lüder 2