Jacco van de Ree, Paul Ottenhof, Anouk van der Burgt en Lora Strck van Schijndel op het strand bij paal 9.
Jacco van de Ree, Paul Ottenhof, Anouk van der Burgt en Lora Strck van Schijndel op het strand bij paal 9. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texelaars zeilen vandaag ‘Hoek tot Helder’

Algemeen

Kitesurfers Jacco van de Ree, Paul Ottenhof, Anouk van der Burgt en Lora Strack van Schijndel zijn vanochtend vroeg vertrokken uit Hoek van Holland voor de zesde editie van de kitemarathon ‘Hoek tot Helder’.

De vier Texelaars doen als team ‘Hart naar Texel’ mee aan de ruim 130 kilometer lange tocht langs de Noordzeekust van Hoek van Holland tot Den Helder. De tocht wordt vandaag (woensdag) gehouden omdat de weersomstandigheden er goed voor zijn.

In totaal doen er vandaag 97 teams (ruim vijfhonderd mensen) mee aan de langste ééndaagse downwinder ter wereld zoals de kiters de tocht omschrijven. Zij hopen met elkaar een miljoen euro voor de Hartstichting op te halen.’Hoek tot Helder’ is rechtstreeks te volgen.

Jacco, Paul, Anouk en Lora waren al langere tijd in training om de monstertocht te kunnen voltooien. Jacco en Paul voeren ‘Hoek tot Helder’ al eens eerder, voor Anouk en Lora is het de eerste keer dat ze hem varen. De vier haalden de afgelopen tijd gezamenlijk circa zevenduizend euro op voor het goede doel.

De Texelaars waren rond kwart over negen in de ochtend bij Scheveningen. Het gaat allemaal heel goed, met de kleine kanttekening dat er daar nog wat weinig wind stond. 

De Hartstichting laat op de eigen website weten dat ‘Hoek tot Helder’ één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting is. “Het is op voorhand al het meest opwindende event. Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kan de Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 15 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30