Keramiek.
Keramiek. Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Cursussen Paulien Valk weer van start

Algemeen

Kunstenares Paulien Valk heeft komend seizoen weer diverse cursussen, zoals tekenen en schilderen, keramiek en kunstles voor kinderen.

Op donderdag wordt de cursus tekenen en schilderen voor volwassenen aangeboden op verschillende tijdstippen. Het thema is ‘kleur’. “We laten ons inspireren door onder meer een 17e eeuws stilleven, O’Keeffe en Cristina Lucas. De vraag is: Wat doen kunstenaars met kleur, wat doe jij met kleur en wat wil je met kleur? We starten met wat gezamenlijke opdrachten, daarna kies je zelf een onderwerp en werkt dit uit met kleur (of juist niet).”

Op woensdagavonden wordt een cursus keramiek aangeboden, geschikt voor beginners. “We starten met eenvoudige vormen, waarbij we gebruikmaken van een gipsmal. Hierbij komen de basisvaardigheden van werken met klei aan de orde: vormen, verbinden, drogen, bakken en werken met engobe en glazuur. Al snel kan je zelf bedenken wat je zou willen maken en op je eigen niveau je eigen weg gaan.” 

Kunstles voor kinderen, met allerlei technieken, is er op zaterdagmorgen. “We gaan een ontwerp maken voor een muurschildering. Hierbij gaan we tekenen, schilderen (op allerlei manieren), sjablonen snijden en meer. We gaan gebruikmaken van je eigen silhouet. Als we een leuk ontwerp hebben, gaan we op zoek naar een mooie muur waar we dit kunnen uitvoeren.”

Meer informatie en opgeven voor de cursussen: paulienvalk.nl.

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 3 uur geleden 19
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 5 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen gisteren
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58