Keramiek.
Keramiek. Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Cursussen Paulien Valk weer van start

Algemeen

Kunstenares Paulien Valk heeft komend seizoen weer diverse cursussen, zoals tekenen en schilderen, keramiek en kunstles voor kinderen.

Op donderdag wordt de cursus tekenen en schilderen voor volwassenen aangeboden op verschillende tijdstippen. Het thema is ‘kleur’. “We laten ons inspireren door onder meer een 17e eeuws stilleven, O’Keeffe en Cristina Lucas. De vraag is: Wat doen kunstenaars met kleur, wat doe jij met kleur en wat wil je met kleur? We starten met wat gezamenlijke opdrachten, daarna kies je zelf een onderwerp en werkt dit uit met kleur (of juist niet).”

Op woensdagavonden wordt een cursus keramiek aangeboden, geschikt voor beginners. “We starten met eenvoudige vormen, waarbij we gebruikmaken van een gipsmal. Hierbij komen de basisvaardigheden van werken met klei aan de orde: vormen, verbinden, drogen, bakken en werken met engobe en glazuur. Al snel kan je zelf bedenken wat je zou willen maken en op je eigen niveau je eigen weg gaan.” 

Kunstles voor kinderen, met allerlei technieken, is er op zaterdagmorgen. “We gaan een ontwerp maken voor een muurschildering. Hierbij gaan we tekenen, schilderen (op allerlei manieren), sjablonen snijden en meer. We gaan gebruikmaken van je eigen silhouet. Als we een leuk ontwerp hebben, gaan we op zoek naar een mooie muur waar we dit kunnen uitvoeren.”

Meer informatie en opgeven voor de cursussen: paulienvalk.nl.

Afbeelding
Oudeland overall winnaar Texel Culinair Algemeen 10 uur geleden 23
Afbeelding
Voedselinzameling voor Oekraïne Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Werken bij Het Maartenhuis Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gouden plaat voor Gone to the Beach met 'Tessel' Algemeen 16 uur geleden 36
Afbeelding
Zeer snelle tijden bij Kidsrun Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lange Jaap wordt gerenoveerd Algemeen 17 uur geleden 9
Afbeelding
Mooie weer speelt lopers Halve Marathon in de kaart Sport 24 sep., 16:30 4
Afbeelding
Jacqueline zoekt restaurant voor reuzenpompoen Algemeen 24 sep., 14:30 7