Logo texelsecourant.nl
Het betaald parkeren op Texel wordt uitgebreid.
Het betaald parkeren op Texel wordt uitgebreid.

Tijden betaald parkeren Texel uitgebreid

De tijden voor het betaald parkeren op Texel zijn uitgebreid. 

Sinds 1 januari geldt het betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 8.00 tot 20.00 uur. Voorheen was het van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Volgens het college, dat de verruiming vandaag (woensdag) bekendmaakte, moet de aanpassing leiden tot meer eenduidigheid in de tijden. Het sluit volgens burgemeester en wethouders ook beter aan bij de huidige openingstijden van de winkels.

Houders van een Texelvignet merken weinig van de uitbreiding, het heeft wel gevolgen voor mensen die los een parkeerkaartje kopen of met de telefoon betalen.

De extra inkomsten die uit de uitbreiding van het betaald parkeren voortkomen gaan in het mobilteitsfonds. Dat werd een paar jaar geleden opgericht met het doel om inkomsten uit het parkeervignet in het verkeer op Texel te investeren.

Het college heeft laten weten in januari en februari coulant te zijn met de handhaving, zodat er gewend kan worden aan de nieuwe tijden. De bebording bij alle parkeerplaatsen wordt aangepast en er worden waarschuwingsbriefjes onder ruitenwissers gestoken wanneer er niet betaald is op de verruimde tijden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!