Logo texelsecourant.nl
Uitgelicht: Ans Steenvoorden Gemeenteraadsverkiezingen

Lijstduwer VVD Texel

In de rubriek uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

We starten met lijstduwer Ans Steenvoorden. Ans is 64 jaar, getrouwd met Tom Steenvoorden en woont in De Cocksdorp. Voorheen runden ze samen een bloembollenbedrijf. In 2005 werden ze logiesverstrekker en kochten het Eibernest in De Cocksdorp. Ondanks haar drukke werk, twee kinderen en vier kleinkinderen, heeft Ans altijd tijd gemaakt voor vrijwilligerswerk. Zo was ze in het verleden als vrijwilliger betrokken bij Veilig Verkeer Nederland en was ze actief VVD lid. Tegenwoordig is ze voorzitter van het Texelse Rode Kruis, scheidsrechter bij het Koersbal en verleent ze hand en spandiensten voor verenigingen en voor het goede doel zoals bij de laatste editie van Serious request.  Ans mag graag zingen. Dat doet ze bij het koor Achter de Rugediek en bij het kerkkoor van De Cocksdorp. We stellen Ans drie vragen.

Ans, je bent je leven lang actief als vrijwilligster, wat drijft je?  

Iets doen voor anderen, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik hou van mensen en vind het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Je moet elkaar helpen als de nood aan de man is. En ik vind het leuk om dingen met elkaar te organiseren, samen de schouders eronder te zetten. Ik ben trots op al die vrijwilligers die met elkaar zoveel in stand houden. Samen krijgen we alles voor elkaar.  

Waarom is de VVD jouw partij?

Ik kies voor de VVD omdat VVD'ers uitgaan van eigen verantwoordelijkheid waarbij ieder individu telt. Dat betekent niet ieder voor zich en zoek het maar uit. Eigen verantwoordelijkheid houdt in dat ieder de vrijheid heeft eigen keuzes te maken. De overheid hoeft dat niet voor hen te doen. De meeste mensen redden het zelf prima. Als mensen vastlopen, moet er hulp geboden worden totdat mensen weer op eigen benen kunnen staan. Verder voel ik mij thuis bij de VVD omdat VVD'ers doeners zijn. We zijn realistisch, kijken naar de situatie en zoeken pragmatische oplossingen.    

Waar wil jij je vooral voor inzetten in de politiek? 

Geen wachtlijsten meer voor verpleegzorg! Dat vind ik heel belangrijk. Het is triest dat mensen uit hun woonomgeving worden weggehaald en hun laatste jaren aan de overkant moeten doorbrengen. De mensen moeten gewoon hier op het eiland kunnen blijven. Daarom moeten we er bij de instanties die daar over gaan zoals Omring, op aan blijven aandringen dat het goed geregeld wordt. Ik vind het prachtig dat er nu ook een afdeling voor dementie bij de Gollards is gekomen. Ook moeten we de ruimte geven aan initiatiefnemers die ander woonzorgaanbod bieden. Ik ben voor particuliere service appartementen waar mensen in hun eigen huis wonen met centraal geregelde zorg. Wel met de voorwaarde dat dit voor iedereen betaalbaar is. 

maak kennis met de mensen op de kandidatenlijst van VVD Texel

VVD Texel
Lokaal betrokken
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!