Logo texelsecourant.nl
Uitgelicht Grischa de Winter Kandidaat voor VVD Texel op plaats 14
Uitgelicht Grischa de Winter Kandidaat voor VVD Texel op plaats 14
Uitgelicht: Grischa de Winter Gemeenteraadsverkiezingen

kandidaat raadslid VVD Texel

In de rubriek uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Grischa de Winter, inderdaad zoon van tandarts De Winter, staat op nummer 14 op de lijst. Grischa is 46 jaar en woont in Den Burg met zijn vrouw Fanneke en hun twee zoontjes van 3 en 7. Grischa is huisarts en werkt in een huisartsenpraktijk in Den Helder. We stellen Grischa drie vragen.

Grischa, je hebt twee jonge kinderen. Hoe vond jij het zelf om op te groeien op Texel?

Opgroeien op Texel vond ik leuk. Ook op de OSG heb ik een plezierige tijd gehad. Er werd toen ook wel geblowd en gedronken, maar daar werd eigenlijk niet zoveel aandacht aan besteed. Het is ook niet tijdgebonden. Kijk maar naar de tijd van bijvoorbeeld Sarasani. Ik denk niet dat het helpt om de leeftijd om te mogen drinken te verleggen maar wel om betere voorlichting te geven over negatieve effecten en gezond gedrag juist te bevorderen. Ga je het verbieden dan gaan jongeren gewoon thuis voordrinken. Ouders moeten de grens aangeven. Het is zaak om goed in de gaten te hebben wanneer het dreigt mis te gaan met een kind en daarop in te grijpen.


Waarom is de VVD jouw partij?

Van huis uit heb ik dat niet meegekregen maar toch was ik van jongs af aan al VVD minded. Omdat de VVD het belangrijk vindt dat mensen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hun eigen keuzes te maken. Ik vind dat we mensen moeten helpen wanneer dat nodig is, zodat ze uiteindelijk op eigen kracht weer verder kunnen. Partijen aan de linkerkant hebben de neiging alles over te willen nemen om het voor mensen te gaan regelen.

Waar wil je je vooral voor inzetten in de politiek?

De gezondheidszorg moet echt anders. Zorg kun je niet meetbaar maken. Het is belangrijk om de tijd te nemen voor mensen en te kijken welke zorg ze nodig hebben. Maar de zorg is veel te veel geprotocolleerd. Je hebt als huisarts 10 minuten per patiënt. Ik geloof dat als we meer tijd zouden nemen voor mensen, er minder medicijnen zullen worden voorgeschreven en er minder doorverwijzingen zouden zijn. Helaas stellen zorgverzekeraars de contracten op. We worden daarin afgerekend op prestatie indicatoren. Die systematiek zou de politiek moeten doorbreken.https://texel.vvd.nl/mensen

VVD Texel
Lokaal betrokken
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!