Afbeelding
Uitgelicht: Bert Vroom

kandidaat raadslid VVD Texel

Algemeen

In de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer 12 staat Bert Vroom uit Den Hoorn.

Bert komt van oorsprong uit het zuiden van het land en woont sinds 2015 in Den Hoorn waar hij samen met Lauranne B&B het Spookhuis runt. Gastheer zijn is hem niet  helemaal onbekend want hij heeft ook 3 jaar lang een restaurant in Frankrijk gehad. Maar het grootste deel van zijn leven heeft hij bij gemeenten gewerkt als toezichthouder in de openbare ruimte. Texel vindt hij geweldig vanwege de prachtige natuur, de rust, ruimte en het ontbreken van lucht- en licht vervuiling. Maar ook houdt hij van de mentaliteit van Texelaars, recht voor zijn raap en altijd bereid anderen te helpen. We stellen Bert drie vragen.

Bert, wat kun jij voor Texel betekenen?
Ik heb ruim 30 jaar gewerkt bij gemeenten. Deed voornamelijk grondgebiedzaken en beheer van de openbare ruimte. Als toezichthouder heb ik veel te maken gehad met wet- en regelgeving, o.a. de hinderwet, de APV en de drank- en horecawet. In mijn werk stond ik voor een goede kwaliteit van de openbare ruimte. In overleg met bedrijfsleven, ambtenaren en aannemers probeerde ik klachten van inwoners naar tevredenheid op te lossen. Niet dat dat altijd goed lukte hoor. Ik ben ook wel eens achternagezeten met een hooivork door een boze agrariër. Maar die kwam de andere dag wel naar me toe omdat hij zag dat ik hem serieus nam en naar oplossing zocht.

Waarom kies jij voor de VVD?
Omdat de VVD mensen niet in een slachtofferrol plaatst maar mensen de kans geeft om zelf het heft in handen te nemen, met een beetje hulp als dat nodig is. Ik vind het belangrijk dat mensen de vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken. Ik heb er een hekel aan als de overheid bepaalt wat goed voor je is. We hebben allemaal rechten en plichten. Dat betekent ook dat we fatsoenlijk met elkaar omgaan.

Welk punt moet de politiek volgens jou oppakken?
Ik kijk natuurlijk vanuit mijn oude vak naar het beheer van de buitenruimte op Texel en ik vind dat daar nog heel wat te verbeteren is. Als een aannemer bestrating niet goed herstelt na de werkzaamheden, dan moet de gemeente optreden. Er moet in ieder geval een 0-meting zijn gedaan en in de bouwvergunning moet een waarborg worden geeist van de aannemer. Zodat de gemeente de aannemer tot deugdelijk herstel kan dwingen. Gaten in het asfalt, rommel die wekenlang blijft liggen, bomen die met hun wortels tegels omhoog drukken wat tot gevaarlijke situaties kan leiden, prullenbakken op vreemde plaatsen, enz enz. Ik zie daarin te weinig sturing vanuit de gemeente en wil de gemeente in voorkomende gevallen wel wijzen op dergelijke zaken. Mensen mogen mij daar dus voor gebruiken als aanspreekpunt.

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   TEXEL.VVD.NL

woonplaats Den Hoorn
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 11 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 16 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1