Logo texelsecourant.nl
Woonplaats De Koog
Woonplaats De Koog
Uitgelicht: Peter van Sijp

kandidaat raadslid VVD Texel

In de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats drie staat Peter van Sijp.

Peter van Sijp is een eilander pur sang. Hij heeft een Texelse vader (Henk van Sijp uit zuid Eierland) en een Terschellinger moeder. Zijn ouders hadden een kruidenierszaak op Terschelling. Hij moest dus op jonge leeftijd al de handen uit de mouwen steken maar er was ook genoeg tijd om leuke dingen te doen. Opgroeien op een eiland vond hij prachtig. En van Terschelling kwam hij op Texel terecht. De liefde bracht hem naar ons eiland. Peter is werkzaam bij Landal Sluftervallei als coördinator housekeeping. Zijn favoriete plekken op het eiland zijn de Hors en zijn strandhuisje bij paal 19. Sinds 2014 is Peter Raadslid voor VVD Texel.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op de Texelse natuur en de Texelse dorpen die ieder zo'n eigen karakter hebben. Ik woonde in Oosterend, De Cocksdorp en nu in De Koog. Stuk voor stuk prachtige dorpen met een eigen uitstraling. Zo heeft elk dorp iets eigens. Ook het unieke Texelse landschap is meer dan de moeite waard. Daaronder valt natuurlijk ook de Texelse landbouw en visserij die ons eiland zo authentiek maken.

Waarom is de VVD jouw partij?
Keuzevrijheid vind ik erg belangrijk. Je moet kunnen zijn wie je wilt, dit uiteraard met respect voor anderen. Bij de VVD vinden we dat mensen hun eigen weg bepalen. En als je onderweg struikelt, dan vangen we je op en helpen je weer op weg. Maar uiteindelijk ben je zelf de baas over je leven. Daarnaast is de VVD een partij die goed op de gemeente-financiën let. Geen luchtfietserij maar altijd met beide benen op de grond. We zijn praktisch ingesteld en maken gebruik van ons netwerk. Er zijn vaak hogere regelgevingen die bepalend zijn op Texel en daarom is het zo belangrijk dat je de lijntjes hebt naar de provincie, tweede Kamer en zelfs Europa. En nu is het natuurlijk niet zo dat alles maar wordt uitgevoerd wat Texel wil maar met korte lijnen naar bijvoorbeeld Kamerleden kunnen we wel beter inzichtelijk maken waar we als gemeente tegenaan lopen. Als voorbeeld noem ik een motie tegen het afstorten van keien door Greenpeace die via de Texelse Raad in de Tweede kamer is aangenomen. En recenter, toen er ineens sprake was van btw op de bootkaart hebben we direct onze contacten in Den Haag ingeschakeld. Met succes! De btw wordt een jaar uitgesteld en ondertussen wordt in Den Haag gewerkt aan een voorstel voor een compensatieregeling. Als VVD Texel zijn we uitsluitend met lokale zaken bezig maar kunnen we wel meer doen dan de niet landelijke lokale partijen. Wij zijn gewoon lokaal met een plus.

Wat vind jij een belangrijk punt voor de politiek om op te pakken?
Zelfstandig blijven is een belangrijk punt voor mij. Wij eilanders zijn van oudsher gesteld op onze vrijheid en zelfbeschikking. Dat is een belangrijk goed om te behouden! Om zelfstandig te blijven moeten we samenwerken met andere gemeenten. Het kabinet heeft aangeven één beheerautoriteit te willen voor het Waddengebied. We moeten zorgen dat we samen met de andere waddeneilanden aan tafel zitten. Zo kunnen we er voor zorgen dat onze stem gehoord wordt en onze zelfstandigheid gewaarborgd blijft. In de laatste raadsvergadering heeft VVD Texel hierover een motie ingediend die unaniem door de gemeenteraad is aangenomen.

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   Texel.VVD.nl

VVD Texel
Lokaal betrokken
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!