Logo texelsecourant.nl
Martien Roeper zoekt hulp bij zijn plan voor een menselijke ketting rond het eiland.
Martien Roeper zoekt hulp bij zijn plan voor een menselijke ketting rond het eiland.

Menselijke ketting rond Texel voor Hersenstichting

Martien Roeper zet zich als coördinator van de jaarlijkse collecte al achttien jaar in voor Hersenstichting Nederland. "Ik voel me er heel betrokken bij, de Hersenstichting doet heel belangrijk werk."

De Hersenstichting Nederland helpt hersenaandoeningen te voorkomen en genezen en stelt zich als doel ervoor te zorgen dat patiënten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. Onder meer door het stimuleren en financieren van onderzoek. Dat kost veel geld. Daarvoor heeft Roeper een sponsoractie bedacht: "Dit is nog niet eerder vertoond. Een ketting van mensen rond het hele eiland." Een wel heel ambitieus plan, beseft ook Roeper. Een keten rond Texel is al gauw zestig kilometer. "Daar heb je naar schatting 40.000 mensen voor nodig. Zoveel Texelaars zijn er niet eens. Waar haal ik al die mensen vandaan? En dan nog de hele organisatie. Anderzijds: als iedereen €5,- sponsort, heb je wel een mooi bedrag bij elkaar."

Roeper heeft niet de illusie dat hij dit alleen gaat redden. "Het zou mooi zijn als mensen mij willen helpen. Misschien wordt het onmogelijke dan toch mogelijk."

Zijn mailadres is: martienroeper@kpnmail.nl.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!