Logo texelsecourant.nl
Archieffoto Wolbert Poelmann.
Archieffoto Wolbert Poelmann. (Foto: Wolbert Poelmann)

Storm stremt veerdienst

"Vanwege de harde wind is de bootdienst momenteel gestremd. Zodra de wind weer afneemt zal de dienstregeling hervat worden", dat meldt de TESO op haar website.

Tot nu toe zijn er nog weinig geluiden van verdere overlast door de eerste hevige storm van het jaar. De storm neemt nog steeds in kracht toe. Er kunnen uitschieters tot windkracht twaalf tussen zitten. Het is dus opletten geblazen. Mensen die zich toch buiten wagen en mooie foto's hebben van de storm, kunnen deze mailen naar de redactie via redactie@texelsecourant.nl

Door hoge waterstanden in Oudeschild is er vanaf 18:00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk via De Redoute en de haven naar Oudeschild en andere dorpen. Door het hoge water is de haven vanaf 18.00 uur afgesloten voor verkeer, de Barendszstraat is niet toegankelijk in verband met werkzaamheden. Al het verkeer van en naar Oudeschild en verder wordt geadviseerd vanaf 18:00 uur via Den Burg te rijden.

Het KNMI heeft voor Noord-Holland code oranje afgeven en voorspelt windstoten tot 130 kilometer per uur. Naar verwachting zal de haven van Oudeschild rond 18:00 uur onder water te komen staan. Maar sommige ondernemers weten van de nood een deugd te maken. 
 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!