Ruud Wassenaar (linker man in de blauwe jas), Nico Kremer (rechts). De anderen zijn de geblesseerde spelers Daniël Bakker, Willem Rommets en Tom Bijl.
Ruud Wassenaar (linker man in de blauwe jas), Nico Kremer (rechts). De anderen zijn de geblesseerde spelers Daniël Bakker, Willem Rommets en Tom Bijl. Foto: Louis Bakker

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nico Kremer samen met Ruud Wassenaar trainer ZDH

Sport

ZDH maakt het seizoen af met een trainersduo. Ruud Wassenaar, die sinds november de tussentijds gestopte Marcel Boone vervangt, krijgt gezelschap van de ervaren Nico Kremer. "Er is geen sprake van een eerste of tweede man, ze gaan het samen doen", maakte voorzitter Mike de Bruijn maandag tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie bekend.

"We zijn collega's op de OSG geweest en kennen elkaar goed. Sinds een paar maanden zitten we allebei op de trainerscursus. We spreken elkaar regelmatig en zitten op voetbalgebied helemaal op één lijn", vertelt Kremer. Hij was zeven seizoenen trainer en coach bij SV Oosterend. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Texel'94, waar hij de oudste junioren onder zijn hoede had. "Maar ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat mijn ambities bij een eerste elftal liggen. Die kans krijg ik bij ZDH."

Ook SV De Koog toonde belangstelling aangezien trainer Mario van der Hert daar vertrekt (zijn contract wordt niet verlengd). Na gesprekken met beide besturen koos Kremer voor ZDH. Dat zou je verrassend kunnen noemen, want het eveneens in de vierde klasse A uitkomende De Koog staat hoger op de ranglijst en heeft ook meer budget. "Maar ik had direct een goed gevoel bij ZDH. Net als Oosterend, waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt, is het een warme club. Ik voel me nu al thuis."

Een opdracht hebben beide coaches niet meegekregen van het ZDH-bestuur. Ondanks de 10-0-nederlaag tegen DWOW in de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben ze vertrouwen in de tweede seizoenshelft. Kremer: "Kwalitatief is ZDH er de afgelopen jaren niet sterker op geworden, maar we zijn goed genoeg om niet te hoeven degraderen. Het belangrijkste is dat we gedisciplineerd spelen en iedereen hard voor elkaar werkt. Ik heb ZDH tegen De Koog zien voetballen en dat zag er goed uit. Niemand had ook verwacht dat we van Schagen zouden winnen. Maar het kan dus wel."

Het eerste succesje hebben Kremer en Wassenaar inmiddels binnen. De Nieuwjaarswedstrijd tegen een sterk oud-ZDH, met onder anderen Jelmer Bomas en Remco Boogaard in de gelederen, werd op 1 januari met 5-3 gewonnen. Vanzelf ging dat trouwens niet, want na een 4-0 ruststand kwamen de gewezen sterren nog sterk terug. In de laatste minuut had Ronald Biesboer zelfs de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij raakte de bal verkeerd. In de counter vond Vincent Hardebol gelegenheidsspits Hidde Struick, die met een wonderschoon doelpunt de wedstrijd besliste.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 8 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 13 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1