Afbeelding
Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Jos Veeger en Sieme Ran domineren in Bethel

Sport

Tijdens de zevende klaverjasdrive in buurthuis Bethel waren Sieme Ran en Jos Veeger niet te stoppen. Het koppel won met 5514 uit drie spellen en liet daarmee de doorgewinterde dames Anja Zijm en Ria Ravenstijn met 5307 achter zich. To de Maesschalck en Frans Bik werden derde met 5246.

Ran moest het door prettige omstandigheden doen zonder zijn vaste maat Henk Gieze en had Veeger als vervanger overgehaald. Het koppel was snel ingespeeld en behaalde in de eerste ronde meteen een forse winst van 2219 tegen de onfortuinlijk spelende Aad Blom en Louw Nijhuis. Ria Ravenstijn en Anja Zijm deden er met 2309 nog een schepje bovenop, zodat al gauw duidelijk was welke koppels dit keer om de eer gingen strijden. Sieme Ran en Jos Veeger bleven stabiel spelen, terwijl Anja Zijm en Ria Ravenstijn in de laatste ronde een behoorlijke steek lieten vallen. Daarmee hadden Veeger en Ran de eerste plaats veilig gesteld en werden Zijm en Ravenstijn tweede.

To de Maesschalck en Frans Bik sloten hun laatste spel af met een score van 1900 en eindigden met 61 punten achterstand op de derde plaats. Bert Nederlof en Pieter van der Woude begonnen sterk met 3387 punten uit twee spellen, maar konden daarna met 997 tegen de sterk spelende Trinet en Kees Hin (2055) geen potten breken. Els de Ridder en Jan Schaap stegen op de ranglijst door een mooie score van 1904 tegen Carla Jager en Joop Jonk. André van de Heide en Michel Kuip kregen met 2125 klop van Dolly de Wit en Jan Koolhof, maar de Eierlanders wisten zich met 2007 punten prima te herstellen tegen organisatoren Aad Blom en Louw Nijhuis. De volgende drive vindt plaats op donderdag 11 januari 2018, aanvang 19.45 uur.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10