Een aangrijpende Franse film in de Film Club Seniorenfilm op dinsdagmiddag.
Een aangrijpende Franse film in de Film Club Seniorenfilm op dinsdagmiddag. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Super Mario en bijzondere taxirit in bioscoop

Algemeen

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen in Super Mario Bros Movie voor het eerst hun krachten voor deze nieuwe bioscoopfilm over één van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. Het is één van de nieuwe films in Cinema Texel. 

Super Mario Bros Movie


In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Une Belle Course


Op dinsdagmiddag vertoont Cinema Texel in de Film Club Seniorenvoorstelling ‘Une Belle Course’. De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te laten brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

De acht bergen


De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Het volledige filmoverzicht

Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 45 minuten geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen gisteren
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00