ZDH-keeper Jelmer de Ruyter brengt met een uiterste inspanning redding.
ZDH-keeper Jelmer de Ruyter brengt met een uiterste inspanning redding. Foto: Louis Bakker

ZDH houdt schade beperkt tegen VZV

Algemeen

In ’t Veld werd het twee maanden geleden 7-0 voor VZV, met maar liefst vijf doelpunten van rechtsbuiten Luke Burger. Op eigen veld hield ZDH de schade zondag beperkt, maar verloor het wel van dezelfde tegenstander: 0-3.

Net als in de voorgaande wedstrijden speelde ZDH zondag met een verzwaard middenveld, met Jens Boogaard in de rol van stofzuiger. Lars Frederici moest proberen om de levensgevaarlijke Burger af te stoppen, in de rug gedekt door Guido Boogaard. Dat lukte in de eerste helft best aardig, al kwamen de Hoornders goed weg toen de topscorer in kansrijke positie een slap rollertje produceerde. Eenmaal vond hij Jelmer de Ruyter op zijn pad. In de rebound schoot hij ruim over.

In het laatste kwartier voor rust zocht ZDH brutaal de aanval. Barry van der El, die zich van voorstopper tot dynamische middenvelder heeft ontwikkeld, ging na een voorzet van Sean van Heerwaarden voor een spectaculaire volley, die helaas de juiste richting miste. Een tweetal corners leidde evenmin tot succes. Een goede aanval werd gestuit door een overtreding. Guido Boogaard schoot de vrije trap daarna in de muur. In de laatste minuut kreeg ZDH een ingooi bij de hoekvlag van VZV. De bal belandde bij de aanvoerder van de gasten, die niet alleen voor opruiming zorgde, maar direct ook Burger lanceerde. Guido Boogaard wist hem op te houden, maar de goalgetter trok naar binnen en verraste keeper De Ruyter met een ogenschijnlijk houdbaar schot in de korte hoek: 0-1.

In de kleedkamer van ZDH was er tijdens de rust teleurstelling, maar ook vertrouwen de schade nog te kunnen repareren. Vol goede moed trokken de Zwaluwen na de hervatting ten aanval, maar het was VZV dat met een kopbal scoorde. Een derde treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarvoor had routinier Mike de Bruijn zijn geluk beproefd met een poging uit de middencirkel. Met de wind mee was dat geen gekke gedachte, maar de uitvoering liet de wensen over.

Vervolgens kwam Niels Koolhof in het veld voor Sean van Heerwaarden, die wat dizzy was na een botsing. De invaller verscheen na een pass van Van der El alleen voor de doelman, maar die bleek niet te passeren. Toen Burger na een sublieme solo na zeventig minuten 0-3 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Desondanks ging ZDH opzoek naar de eretreffer, met Dirk Kalverboer en Mike van der Wal als invallers voor Abe van Exel en Lars Frederici. Het dichtstbij kwam De Bruijn, die van net buiten het strafschopgebied rakelings naast schoot.

De nederlaag was geen verrassing. Toch konden de Zwaluwen met opgeheven hoofd het voetbalveld verlaten. De ploeg gaat al beter spelen en tegenstanders moeten meer moeite doen om hun wedstrijden te winnen.

Komende zondag speelt ZDH een uitwedstrijd tegen subtopper Oudesluis.