Afbeelding
Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Vastenactie Jozefschool voor KiKa

Algemeen

De Jozefschool in Den Burg houdt ieder jaar in de vastentijd een actie voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als KiKa. “Een van de kinderen op onze school heeft die ziekte. We willen graag dat hij beter wordt en dat de ziekte weggaat”, vertellen Olivia Groeskamp en Poornima de Waal uit Den Hoorn, twee leerlingen uit groep 6-7 van de school.

De hele school is in touw voor een zo groot mogelijke opbrengst. Leerlingen gingen de deuren langs om te collecteren, flessen in te zamelen voor statiegeld, klusjes te doen en zelfgebakken cupcakes te verkopen. Dat heeft al heel wat opgeleverd, maar aanstaande vrijdag kan daar heel wat bijkomen. Dan gaan alle leerlingen van de Jozefschool de atletiekbaan op voor een sponsorloop. De kinderen kunnen zich laten sponsoren voor een vast bedrag of voor een bedrag per ronde.

QR-Code


Poornima en Olivia, allebei tien jaar oud, hebben iets bedacht om de hele Texelse bevolking bij de actie te betrekken: een QR-code in de Texelse Courant en in Texel dit Weekend. “Dan kunnen niet alleen de ouders van de leerlingen geld storten, maar ook alle andere Texelaars”, leggen ze uit. Ze hebben er al wat positieve reacties op gekregen. “We zitten bij Nico Waerts van Budokai op jiujitsu en van hem hebben we al een mooi bedrag gehad. En onze meesters en juffen zijn trots op de leerlingen die in actie zijn gekomen. Het is voor ons ook leuk om te doen, maar het belangrijkste is dat de leerling op onze school beter wordt.”

Jaarlijks wordt bij zeshonderd kinderen in Nederland kanker vastgesteld. Het percentage dat ervan geneest wordt met de jaren hoger en ligt nu op 81. Dat is best veel, maar het streven van KiKa is erop gericht kinderkanker helemaal de wereld uit te helpen. Het geld dat met allerlei acties vanuit de bevolking wordt opgebracht, wordt besteed aan onderzoek en betere behandelingsmethoden.

De vastenactie van de Jozefschool loopt nog tot vrijdag 31 maart. Dan wordt bekendgemaakt hoeveel geld de Jozefschool heeft ingezameld voor Kika. Meer informatie over de actie is te vinden op actievoorkika.nl/vastenactie-voor-kika.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 5 uur geleden 6
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 7 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 10 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 apr, 16:00
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 apr, 15:35 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10