Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Donateursdagen bij Ecomare

Algemeen

Dit weekend organiseert Ecomare de jaarlijkse Donateursdagen. Mensen die de zeehondenopvang steunen via de adoptie van een zeehond en Vrienden van Ecomare zijn hiervoor uitgenodigd. Voor hen is de entree gratis, ze mogen tegen gereduceerd tarief een introducé meenemen. De dagen zijn bedoeld om de donateurs te bedanken voor hun steun.

Gisteren, zaterdag 18 maart, hadden zo’n 75 mensen de uitnodiging om naar de Ecomare te komen aangenomen. Voor de meeste mensen was de rondleiding achter de schermen het hoogtepunt van de dag. Ecomare is zo ingedeeld, dat bijna alle werkzaamheden van de dierverzorgers vanuit het toegankelijke gedeelte kunnen worden bekeken. Toch blijft het speciaal om een kijkje te kunnen nemen in het domein van de dierverzorgers. Vooral als de rondleiding door een dierverzorger wordt gegeven!

De dierverzorgers van Ecomare beantwoorden altijd graag vragen van bezoekers. Tijdens de Donateursdagen zijn ze extra veel op het buitenterrein aanwezig om vragen te beantwoorden. Bovendien kan er in de ‘meet & greet-ruimte’ in het restaurant uitgebreid met ze worden gepraat. Speciale aandacht is er dit keer voor de materialen die dankzij de donateurs zijn aangeschaft. Dat zijn er in de loop der jaren heel wat geweest! De nieuwste aanwinst is een verplaatsbare weegschaal voor de zeehonden. De jaarbijdragen van de donateurs worden gebruikt voor de lopende kosten van de zeehondenopvang, de aanvullende giften worden aan speciale spaardoelen gekoppeld. Ecomare is heel blij en dankbaar voor de steun van de donateurs, die essentieel is voor het bekostigen van de zeehonden- en vogelopvang.


Afbeelding
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 8 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00