(from left) Burt Fabelman (Paul Dano), Younger Sammy Fabelman (Mateo Zoryan Francis-DeFord) and Mitzi Fabelman (Michelle Williams) in The Fabelmans, co-written, produced and directed by Steven Spielberg.
(from left) Burt Fabelman (Paul Dano), Younger Sammy Fabelman (Mateo Zoryan Francis-DeFord) and Mitzi Fabelman (Michelle Williams) in The Fabelmans, co-written, produced and directed by Steven Spielberg. Foto: Merie Weismiller Wallace/Amblin Entertainment

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Cinema Texel start nieuwe reeks met de ‘betere film’

Algemeen

In samenwerking met gemeente Texel presenteert Cinema Texel ook de komende periode een serie films tijdens zogenoemde seniorenmiddagen/filmhuismiddagen. De komende negen weken wordt iedere dinsdagmiddag een ‘betere film’ vertoond.

“We noemen het de Seniorenmiddag, maar iedereen is welkom hoor”, lacht Elmar Keijser, eigenaar van Cinema Texel. De middagen beginnen altijd rond de klok van twee uur en de films zijn tegen een gereduceerd tarief te zien. “Dankzij steun van de gemeente Texel kunnen we iedereen voor een prettige prijs, € 7,50 per persoon, de mooiste films tonen. En bij binnenkomst is er ook voor iedereen koffie, thee en koek.”

“Tussen de films die de komende weken vertoond worden zitten een aantal echte juweeltjes”, weet medewerker Bob Rijk te vertellen. “Triangle of Sadness is de winnaar van de Gouden Palm en echt een bijzonder mooie en grappige satire die de rijken der aarde op de hak neemt. En dan zijn er ook twee van grote kanshebbers voor een Oscar. The Banshees of Inisherin met negen nominaties en de nieuwe Steven Spielbergfilm The Fablemans. Een ware ode aan de magie van cinema.”

De volledige lijst films die de komende negen weken tijdens de middagen draaien is er één om trots op te zijn. Elmar: “We hebben echt gezocht naar het beste wat er momenteel te zien is.” Voor de komende periode zijn dat volgens de beide programmeurs de films Close, The Son, Living, Triangle of Sadness, De Acht Bergen, Women Talking, The Banshees of Inisherin, Une Belle Course en The Fabelmans. Voor meer informatie over de films kun je kijken op de website van Cinema Texel onder de knop ‘senioren’. Hier kan eventueel ook direct gereserveerd worden voor één of meerdere voorstellingen.


Afbeelding
Van der Vis wil stoppen; pand tabakwinkel te huur Algemeen 3 uur geleden 8
Afbeelding
Onderhoud reservaat Zandkuil Algemeen 19 uur geleden 3
Afbeelding
Dansvoorstelling Artex in Evenementenhal Algemeen 28 mrt., 10:30
Afbeelding
Techniek in een mooi kader Algemeen 28 mrt., 09:17
Afbeelding
'Het Atelier - Portret van Hella' Cultuur 28 mrt., 08:02 1
Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 27 mrt., 14:50 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 27 mrt., 14:05
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 27 mrt., 11:25