(from left) Burt Fabelman (Paul Dano), Younger Sammy Fabelman (Mateo Zoryan Francis-DeFord) and Mitzi Fabelman (Michelle Williams) in The Fabelmans, co-written, produced and directed by Steven Spielberg.
(from left) Burt Fabelman (Paul Dano), Younger Sammy Fabelman (Mateo Zoryan Francis-DeFord) and Mitzi Fabelman (Michelle Williams) in The Fabelmans, co-written, produced and directed by Steven Spielberg. Foto: Merie Weismiller Wallace/Amblin Entertainment

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Cinema Texel start nieuwe reeks met de ‘betere film’

Algemeen

In samenwerking met gemeente Texel presenteert Cinema Texel ook de komende periode een serie films tijdens zogenoemde seniorenmiddagen/filmhuismiddagen. De komende negen weken wordt iedere dinsdagmiddag een ‘betere film’ vertoond.

“We noemen het de Seniorenmiddag, maar iedereen is welkom hoor”, lacht Elmar Keijser, eigenaar van Cinema Texel. De middagen beginnen altijd rond de klok van twee uur en de films zijn tegen een gereduceerd tarief te zien. “Dankzij steun van de gemeente Texel kunnen we iedereen voor een prettige prijs, € 7,50 per persoon, de mooiste films tonen. En bij binnenkomst is er ook voor iedereen koffie, thee en koek.”

“Tussen de films die de komende weken vertoond worden zitten een aantal echte juweeltjes”, weet medewerker Bob Rijk te vertellen. “Triangle of Sadness is de winnaar van de Gouden Palm en echt een bijzonder mooie en grappige satire die de rijken der aarde op de hak neemt. En dan zijn er ook twee van grote kanshebbers voor een Oscar. The Banshees of Inisherin met negen nominaties en de nieuwe Steven Spielbergfilm The Fablemans. Een ware ode aan de magie van cinema.”

De volledige lijst films die de komende negen weken tijdens de middagen draaien is er één om trots op te zijn. Elmar: “We hebben echt gezocht naar het beste wat er momenteel te zien is.” Voor de komende periode zijn dat volgens de beide programmeurs de films Close, The Son, Living, Triangle of Sadness, De Acht Bergen, Women Talking, The Banshees of Inisherin, Une Belle Course en The Fabelmans. Voor meer informatie over de films kun je kijken op de website van Cinema Texel onder de knop ‘senioren’. Hier kan eventueel ook direct gereserveerd worden voor één of meerdere voorstellingen.


De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 5 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3