Het bestuur van de Coöperatiekring Noord-Holland Noord: (achter v.l.n.r.) Robert Verkaik, Reda Belkadi, Judith Stuijt, Agnes Bak, (voor) Lizzy van der Kooij en Henk Jan de Boer.
Het bestuur van de Coöperatiekring Noord-Holland Noord: (achter v.l.n.r.) Robert Verkaik, Reda Belkadi, Judith Stuijt, Agnes Bak, (voor) Lizzy van der Kooij en Henk Jan de Boer. Foto: Bas Losekoot

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Gelijke kansen voor ieder kind”

Algemeen

Ieder kind verdient een kans om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de achtergrond, thuissituatie en financiën. Dat is de gedachte achter de onlangs opgerichte Coöperatiekring Noord-Holland Noord. De stichting wil met concrete projecten bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief voor schoolgaande kinderen van 2 tot 23 jaar.

Rabobank Noord-Holland Noord faciliteert de onafhankelijke en zelfstandig opererende coöperatiekring bij de kickstart. De stichting bestaat uit een netwerk van betrokken inwoners uit de regio. De deelnemers dragen een steentje bij om gelijke kansen voor jeugd te creëren met hun vermogen, kennis en netwerk. Ze kiezen een project dat ze willen ondersteunen en worden betrokken bij de impact van hun donatie. Iedereen kan deelnemen aan de Coöperatiekring.

Nederland telt in totaal zes coöperatiekringen. “Het initiatief heeft inmiddels indrukwekkende projecten laten zien, zoals Studiezalen in Amsterdam”, meldt de Rabobank. “Hier kunnen kwetsbare jongeren in alle rust studeren. Ze kiezen een coach die kijkt wat de jongeren nodig hebben om hun talenten te kunnen ontwikkelen.”

“Coöperatiekring Noord-Holland Noord maakt zelfstandig keuzes uit projecten die uit de samenleving komen. Rabobank staat hier los van.” Klanten en leden van Rabobank die interesse hebben in het initiatief, kunnen contact opnemen met hun accountmanager. Meer informatie is te vinden op cooperatiekring.nl/nhn.

Afbeelding
Van der Vis wil stoppen; pand tabakwinkel te huur Algemeen 2 uur geleden 7
Afbeelding
Onderhoud reservaat Zandkuil Algemeen 18 uur geleden 3
Afbeelding
Dansvoorstelling Artex in Evenementenhal Algemeen 28 mrt., 10:30
Afbeelding
Techniek in een mooi kader Algemeen 28 mrt., 09:17
Afbeelding
'Het Atelier - Portret van Hella' Cultuur 28 mrt., 08:02 1
Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 27 mrt., 14:50 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 27 mrt., 14:05
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 27 mrt., 11:25