Een volle kerk geniet van 'Where Gospel Meets Soul'.
Een volle kerk geniet van 'Where Gospel Meets Soul'. Foto: Eva Groot

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Volle kerk deint mee met gospel en soul

Algemeen

Twee keer een volle zaal, zaterdagmiddag in de Johannes de Doper-kerk in Den Burg: een koor van maar liefst 33 Texelaars bracht daar onder leiding van zangeres en pianiste Judith Wognum ‘Where Gospel Meets Soul’.

Het projectkoor trapte af met Ain’t no mountain high enough. Al snel werd er in de kerk voorzichtig meegedeind met de gospel- en soulmuziek. Solist Edwin Jonker, onder meer bekend van zijn vertolking van Jezus in The Passion in 2019, werd door de Texelse zangers en zangeressen muzikaal ondersteund bij hits als ‘Let it be’, ‘Nothing compares 2u’ en ‘Lean on me’. Behalve door Judith zelf, werd het koor begeleid door bassist Shaun Sie en drummer Kimo Bos.

Where Gospel Meets Soul zou aanvankelijk in 2020 doorgang vinden, maar vanwege de coronamaatregelen werd het project noodgedwongen op de lange baan geschoven. De afgelopen maanden is hard geoefend, met twee spetterende optredens als resultaat.

Judith is geen onbekende op het eiland: zij verzorgde hier in de loop der jaren meerdere optredens en was zangcoach voor de deelnemers aan festival Overstag in 2017. De organisatie was in handen van Ingrid Hennink.

“Na alle vertraging door corona, zijn Ingrid en ik onwijs blij dat we dit project nu zo mooi mochten afsluiten”, laat Judith weten, - “dat de mensen allemaal zo blij en enthousiast waren. Het was fijn om samen te zingen en Edwin was een prachtige toevoeging.”

Het slotstuk van het project Where Gospel Meets Soul is pas net gespeeld, maar bij Judith en Ingrid ligt het volgende plan al klaar: in september starten de repetities voor een filmmuziekproject. Het Where Gospel Meets Soul-koor doet hier grotendeels aan mee, maar nieuwe zangers en zangeressen zijn ook van harte welkom. Wie interesse heeft, kan zich melden bij Ingrid via e-mail: ingridhennink@gmail.com.

Solist Edwin Jonker op het podium in de Johannes de Doper-kerk.
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 49 minuten geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 19 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00