Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opnieuw 3 punten voor De Koog

Algemeen

Onder roetkoude omstandigheden heeft SV De Koog zondag met 2-1 weten te winnen van KSV uit Heerhugowaard. Na een 0-0 ruststand werd in de tweede helft het verschil gemaakt. De Koger-doelpunten werden gemaakt door Dennis Heijmann (vrije trap) en Daan Eelman (spitsengoal bij de tweede paal na een scherpe voorzet).

De wedstrijd verliep in een laag tempo en was rommelig. Nadat SV De Koog op een 2-0 voorsprong was gekomen deed KSV wat terug. Het doelpunt van KSV deed de aanwezige oudere toeschouwers denken aan de kwartfinale Engeland – Argentinië op het WK van 1986. Daar tekende Maradona middels ‘de hand van god’ voor de 1-0. De scheidsrechter toen dacht dat Maradona de bal met zijn hoofd verlengde terwijl dit met de hand gebeurde. De scheidsrechter op het complex aan de Boodtlaan was van mening dat Koog-keeper Perry Farla de bal met zijn hand het doel in sloeg terwijl het in werkelijkheid de hand van de spits van KSV was. Gelukkig voor iedereen met een Koog-hart bleef de arbitrale dwaling zonder gevolgen. SV De Koog trok de voorsprong over de streep. Trainer Bas Steegers was in zijn nopjes met opnieuw een overwinning: “We zijn nu bijna op de helft van de competitie. En wat staan we er goed voor! Als we dit doorzitten dan ‘we can come an end’.”

Aanstaande zondag de derby Texel ’94 – SV De Koog. Door het verlies van Texel’94 afgelopen zondag staat de druk er goed op. Lukt het SV De Koog om, samen met Texel’94, als Herbstmeister de winsterstop in te gaan? Het antwoord kunt u zondag 11 december om 14 uur op het complex van Texel’94 zelf aanschouwen.

Afbeelding
WK veldrijden in Hoogerheide Sport 25 minuten geleden
Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00