Afbeelding

ZDH afgedroogd door titelkandidaat

Algemeen

In de wedstrijd tegen Petten werden vorige week drie geblesseerden toegevoegd aan de toch al uitpuilende ziekenboeg van ZDH. Het totaal aantal afwezigen voor het treffen met titelkandidaat Nieuwe Niedorp kwam daarmee op acht. Veel te veel, zo bleek, want de Zwaluwen werden afgedroogd: 14-0.

Onder de geblesseerden ook nog steeds keeper Jelmer de Ruyter. Hij werd vervangen door Abe van Exel, die normaal in de spits staat. Ondanks het strijdplan om met een verzwaard middelveld ‘compact’ te verdedigen, bleek Nieuwe Niedorp veel te goed. De ongeslagen koploper werd daarbij af en toe geholpen door fouten die de Hoornders in de opbouw opmaakten. Bij de thee, die met een gevoelstemperatuur van net onder het vriespunt meer dan welkom was, hadden de Niedorpers al zeven keer kunnen juichen.

In de rust bleek ook Van Exel door een enkelblessure niet verder te kunnen. Hij werd in de tweede helft onder de lat vervangen door Jens Boogaard. Ondanks de uitzichtloze situatie bleven de Zwaluwen sportief strijden. Helaas werd ook Boogaard zeven keer geklopt, waarvan eenmaal door de altijd hardwerkende Lars Frederici.

Zondag komt Apollo’68 naar Den Hoorn voor de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop. 

Afbeelding
WK veldrijden in Hoogerheide Sport 10 minuten geleden
Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00