In deze laatste passage door het zand werd de spannende wedstrijd beslist.
In deze laatste passage door het zand werd de spannende wedstrijd beslist. Foto: Eurosport

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Nét niet voor Betsema in Boom

Algemeen

Een lekke band en een foutje in de spannende eindfase zorgden ervoor dat Denise Betsema, hoewel ze misschien wel de beste renster was vandaag, toch de zege moest laten aan Aniek van Alphen die de eerste grote klassementscross uit haar carrière won.

Het vernieuwde parcours in Boom met veel steile beklimmingen was een kolfje naar de hand van Denise, die bij de beste klimsters hoort in het veldrijden. Ze was deze keer ook goed weg bij de start en kon mooi aansluiten bij Shirin van Anrooij, die achteraf gezien iets te hard van stapel liep in gezelschap van de Hongaarse Blanka Vas. Toen deze beide rensters zichzelf daardoor wat tegenkwamen kon Denise profiteren en bouwde een mooie voorsprong op. Tot ze door een lekke achterband en een gedwongen fietswissel weer tot achter Van Anrooij werd teruggeworpen. Ondertussen was de leiding overgenomen door Aniek van Alphen, die van achteruit knap naar voren was gereden. 

Denise wist Van Anrooij en daarna Van Alphen snel te achterhalen en probeerde in de laatste ronde te zorgen dat ze als eerste voor Van Alphen over de balkjes en in de zandstrook zou gaan. Dat leek te lukken. Maar Van Alphen kon, door met haar fiets over de balkjes te springen, net wat meer snelheid meenemen richting de zandstrook waardoor Denise haar niet voor kon blijven. Ze liet de spreekwoordelijk deur voor Van Alphen open staan en het stukje tot de finish was net iets te lang om haar nog te kunnen passeren, zodat ze met een nipte achterstand tweede werd.

Na afloop gaf Denise ook toe dat ze daar de wedstrijd verloor, maar ze was wel blij dat ze nu weer alleen aan de leiding gaat in het Superprestige klassement. Mede doordat haar concurrente Ceylin Alvarado vandaag niet verder kwam dan de zevende plaats.

Morgen komt Denise alweer in actie in Antwerpen voor de wereldbeker. Deze wedstrijd gaat van start om 12:30 uur.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15