Rechts de toegang naar het afgesloten deel van de Lancasterdijk nabij De Schicht. Vanaf dinsdag 6 december (dus deze week nog niet) is de weg tijdelijk geopend voor gemotoriseerd verkeer in de richting van Oudeschild).
Rechts de toegang naar het afgesloten deel van de Lancasterdijk nabij De Schicht. Vanaf dinsdag 6 december (dus deze week nog niet) is de weg tijdelijk geopend voor gemotoriseerd verkeer in de richting van Oudeschild). Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Afgesloten deel Lancasterdijk tijdelijk open

Algemeen

Het afgesloten deel van de Lancasterdijk tussen de Stengweg en de Stuifweg gaat vanaf dinsdag 6 december tijdelijk open voor gemotoriseerd verkeer vanaf De Cocksdorp in de richting van Oudeschild. 

Dat heeft de gemeente laten weten. De openstelling moet ontlasting bieden aan de beperkte verkeersstromen bij De Cocksdorp als gevolg van de reconstructie van de Postweg. De Stengweg blijft open in beide richtingen. 

In het dorp klonk al langer de wens om het afgesloten deel van Lancasterdijk tijdelijk open te stellen ten bate van De Cocksdorp. Tijdens de dorpenronde een week geleden kwamen de verzoeken aan de orde waarna wethouder Cees Hooijschuur aangaf er achteraan te gaan.

Dat was met het nadrukkelijke verzoek aan Texelaars om niet tegen de richting in te gaan rijden en om rekening te houden met de fietser die gebruik maken van het afgesloten deel van de Lancasterdijk. Het deel tussen monument De Schicht nabij De Cocksdorp en de Stuifweg nabij Hotel Prins Hendrik is al tientallen jaren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De reconstructie van de Postweg duurt tot Pasen 2023 (9 en 10 april). Tijdens de kerstdagen is De Cocksdorp tijdelijk gewoon via de Postweg bereikbaar.

Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 22 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen gisteren
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00
Afbeelding
Gemeente trekt kar voor nieuwe brug Kogerstrand Algemeen 2 feb, 11:15 5